Nincsen női ingyen munka!

2017. november 06. 10:03 - hajdunorablogja

Tavaly a teljes magyar nyilvánosságon átszaladt a Magyar Szakszervezeti Szövetség egyik  vezetőjének, Hercegh Máriának azon állítása, hogy a magyarországi adatok tükrében a nők ugyanazért a munkáért 20 százalékkal kevesebb bért kapnak. Mindez azt jelenti, október huszadika után 72 napon keresztül ingyen dolgoznak. 2015-ben és 2016-ban az Egyenlő Díjazás Európai Napja alkalmából megjelent november 2-3-i uniós közleményekkel és felmérésekkel foglalkozó újságírói munkák is leginkább a „Mától ingyen dolgoznak a nők” címmel jelentek meg. 

És vajon 2017-ben? Kitalálhatja az Olvasó.

Tulajdonképpen évek óta egyhelyben jár Európa – benne Magyarország is – a béregyenlőség kérdésében. Menetrendszerűen, november 3-án „kötelezőjelleggel” az Európai Bizottság ismét felhívta a figyelmet arra, hogy november első napjaitól kezdve a nők Európában az év hátralévő részében gyakorlatilag ingyen dolgoznak. 

S valóban, a kontinensen a nők átlagos órabére 16,3 százalékkal alacsonyabb a férfiakénál. A Világgazdaság Fórum szerint 217 évig kell még várniuk a nőknek, hogy ugyanolyan bér- és munkavállalói kilátásaik legyenek, mint a férfiaknak.

Ezt illetően nem lógunk ki Európából: Magyarországon a nők ma átlagosan 14 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Erre hívta fel a figyelmet a már említett Magyar Szakszervezeti Szövetség Nő tagozata is, amikor is kampányba kezdett a béregyenlőségért. Hazánkban ugyanis az átlagnyugdíj 17 000 forinttal kevesebb, ha nőként dolgozzuk végig aktív munkaéveinket. S eközben míg férfi és nő is egyenlőnek születik, mégis a férfiak átlagosan naponta 42, a nők 94 percet töltenek házimunkával.  

Az adatok és a számok mögött igyekezetek, sorsok és mindennapos küzdelmek vannak, továbbá kiszolgáltatottság és az emberi méltóság sérelme.

A nők ezek szerint azok, akikre rakható több teher, ők azok, akik még egy bevásárlószatyrot elbírnak. A nők azok, akik élhetnek bár az Európai Unióban, de uniós „tagságukból” fakadó jogokkal nem élhetnek, a tagállamok ugyanis magasról fütyülnek az ajánlásokra, a „mindenki egyenlőnek születik” máskor „mindig mindenre jó” szlogenné minősülő alapgondolatra. Hiába van bértarifa a közszférában, akik esetében attól el lehet térni, az tuti, hogy a nők lesznek. A nők bére az, ami nem „a” bér, hanem a „tól-ig” kategória. Leginkább a nőket terhelik azon társadalmi gyakorlatok is, amelyek eredményeképpen eleve olyan álláshoz jutnak vagy választanak, amelyek kevesebb bért jelentenek majd. Mindezekhez kapcsolódik a nőkkel kapcsolatos előítélet-hegyek megmászása, amelyet, aki meg tud mászni, az talán-talán néha felkerül a divatos magazinok címlapjára, mint a „sikeres nő” vagy a „Top5 magyar menedzsernő”.

Az utóbbi példák azonban nem csak, hogy ritkák, hanem el is takarják azt, hogy a nők megannyi különböző társadalmi helyzettel, abból fakadó konfliktussal és nehézséggel szembesülnek, találkoznak. Nyilván egy felső-középosztálybeli felsővezető könnyebben veszi az akadályt, népszerű is a menedzsersajtónak, de egy bölcsődei dolgozó, pályakezdő tanárnő, jegyellenőr, diákhitellel küzdő álláskereső nő nagyon is érzi, mit jelent az, hogy a nő és férfi egyenlősége jogilag lepapírozott, de a valóságban nem beszélhetünk arról. A XXI. század Magyarországán és Európájában a női ingyen munka nem csak szégyenszemre elfogadott, hanem a jogalkotók többszöri szakszervezeti jelzés ellenére sem kívánnak érdemben fellépni a béregyenlőség érdekében. 

Az Együtt viszont a 2018-as választási programjában is kiáll a nők bérkiegyenlítéséért, a papíron meglévő jogok gyakorlati érvényesüléséért. Az államnak kötelezettséget kell vállalnia a nőket és a férfiakat a munkaerőpiacon megillető egyenlő jogok és lehetőségek védelme mellett. Ebben egyetértünk velük a Párbeszéd is, Karácsony Gergely támogatja e gondolatot is.

Az Együtt ebből nem enged, ezért tervezzük és ígérjük, hogy megszüntetjük a nők és férfiak jövedelemkülönbségeit a teljes állami szférában. 

A 2018-as választási programunkban az is szerepel, hogy minden nagyfoglalkoztatót illetően jelentési kötelezettség és nyilvánosságra hozatal kerüljön előírásra. 

Szintén megvalósítjuk, hogy azokat, akik hosszú éveken vagy évtizedeken át ápolják súlyosan beteg vagy fogyatékkal élő családtagjukat, azokért érdemben vállaljon az állam nagyobb felelősséget, segítse őket jobban. 

A XXI. században a nők munkája nem ingyen munka, az egyenlő bér nem álom. Éppen ezért az Együtt nem csak választási programjával, hanem a „Nincsen női ingyen munka!” című videóval is felkívánja hívni a figyelmet arra, hogy a nők és a férfiak „külön” bértáblája elfogadhatatlan a XXI. században.

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdunora.blog.hu/api/trackback/id/tr8713194212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felső határ nincs 2017.11.06. 19:19:47

nőknek ugyanannyit fizetnek UGYANAZÉRT a munkáért most is, szóval miről van itt szó?

BruceTheHoon 2017.11.06. 20:05:57

A nők átlag órabére pont azért kevesebb, mert NEM UGYANOLYAN ELOSZLÁSÚ MUNKAKÖRÖKBEN DOLGOZNAK, MINT A FÉRFIAK. Erről persze lehetne vitázni, de az "ugyanazért a munkáért" rész egyszerű hazugság.

Guszty 2017.11.06. 20:08:44

Nyilvánvaló hazugság. Ha igaz lenne, hogy a nők pontosan ugyanazt a munkát, pont ugyanolyan minőségben 20%-kal kevesebb bérért elvégeznék, az a munkáltató, aki csak nőket alkalmazna, jelentős versenyelőnybe kerülne. Vajon miért nem hallunk tömegesen ilyen cégekről?

Ready2 2017.11.06. 20:29:50

Hagyjuk mar ezt a hatalmas csusztatast. Ma mar ezt senki nem veszi be.

A ber attol fugg, hogy vkinek:
- milyen vegzettsege van
- milyen/mennyi tapasztalata van
- hogyan vegzi amit vegez
- mennyi ido alatt
- milyen pozicioban van
- mennyire helyettesitheto
- hogyan jon ki mas kollegakkal
- mennyire proaktiv
- mennyire tartja be a folyamatokat
- mennyit tulorazik
Es ami gyak a legfontosabb: mennyire jo az erdekervenyesito kepessege, milyen kezdobert harcolt ki maganak az allasinterview-n, mennyire ramenos fizetesemelesek kiharcolasaban.

A ber ezektol fugg es nem a dolgozo nemetol. Tessek ezt vegre elfelejteni, nem veszi mar ezt be senki.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2017.11.06. 20:30:20

Gusztynak van igaza. Ha tényleg ugyanazt a munkát végeznék, akkor nekem, mint cégvezetőnek jobban megérné csak nőket alkalmazni.
Valójában több ok is van arra, hogy kevesebbre értékeljem egy nő munkáját. Az egyik, hogy kevesebbet túlórázik, mert megy haza a családjához. Kevés nő marad bent napi 10-12 órát. A másik, hogy folyamatos kockázatot jelent, hogy elmegy szülni*, vagy beteg a gyerek stb.
A munkaerő értékének a rendelkezésre állása is egy összetevője, nem csak a munkaköre.

Ha pedig törvényileg kötelezel arra, hogy ugyanazt a bért fizessem, akkor nem veszem fel, mert akkor nem vagyok motiválva arra, hogy nőt alkalmazzak. Két jelölt közül miért vegyem fel azt, akire kevésbé számíthatok, ha egyszer ugyanannyiba kerül?
És mindezt nem valamiféle alávaló szexizmusból mondom, hanem mert, mint cégvezető a kötelességem a maximális profitot termelni a tulajdonos számára. Ezért a legjobb ár-érték arányú munkaerőt kell megkeresnem.

*A szülés különösen egy rémálom, mert fel kell vennem valakit a helyére úgy, hogy közben fenn kell tartanom a helyet neki is és bármikor gondolhat úgy, hogy most visszajönne.

#szájbergyerek# 2017.11.06. 20:32:38

"Magyarországon a nők ma átlagosan 14 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak. "
A fél ország minimálbérért keccsöl gyárakban de az a nőknek még az is 14%-kal kevesebb. Hát persze.
Ha igaz lenne, hogy ugyanazt a munkát a nők 14%-kal olcsóbban elvégeznék, már rég letarolták volna ez egész munkaerő piacot.

"Hazánkban ugyanis az átlagnyugdíj 17 000 forinttal kevesebb, ha nőként dolgozzuk végig aktív munkaéveinket."
Azt pedig diszkréten elfelejtjük megemlíteni, hogy hamarabb mehetnek nyugdíjba és tovább is lesznek nyugdíjasok.

"Hiába van bértarifa a közszférában, akik esetében attól el lehet térni, az tuti, hogy a nők lesznek."
Közszférában pont hogy bértábla van. Mernének attól eltérni a nők kárára.

"A nők bére az, ami nem „a” bér, hanem a „tól-ig” kategória."
A versenyszférában ez nemtől függetlenül így szokott lenni. Van egy "tól-ig", azon belül pedig az "a bér", amit kialkudott magának. Bizony még az is elfordulhat, hogy két egymás mellett ülő férfi kolléga közül az egyik közelebb van az "ig"-hez pedig elvben ugyanazt a munkát végzi.

" eleve olyan álláshoz jutnak vagy választanak, amelyek kevesebb bért jelentenek majd"
Tudtommal nincs megtiltva a nőknek, hogy orvosnak, mérnöknek, jogásznak, közgazdásznak tanuljanak.

"nőkkel kapcsolatos előítélet-hegyek "
Jó tudni, hogy férfiakkal kapcsolatban nincsenek előítéletek. Ja nem, mégis vannak.

"felső-középosztálybeli felsővezető" vs. "bölcsődei dolgozó, pályakezdő tanárnő, jegyellenőr, diákhitellel küzdő álláskereső nő"
Almát a körtéhez? Hát persze, akkor lenne csak igazán egyenlőség, ha a pályakezdő tanárnő keresne annyit, mint az iskolaigazgató.

BruceTheHoon 2017.11.06. 20:33:30

Ja, és még az az érdekesség is van, hogy ez a téma mindig így indul. PONTOSAN UGYANAZÉRT A MUNKÁÉRT. Aztán amikor már az amerikai pénzügyminisztérium anyagát kell belinkeljem, hogy látszodjék, miszerint a gender pay gap ELTŰNIK, ha minden változót kiküszöbölünk, akkor átmenet és bocsánatkérés nélkül elkezd az ügyeletes hárpia arról zavarogni, hogy de a társadalom kényszeríti a nőket rosszul fizető munkákba, amiben sajnos nagyon sok igazság van, de hadd ne méltassak már egy hazug propagandistát értelmes párbeszédre. Közben a társutasok ezerrel vernyákolnak, hogy SOHA SENKI SEM MONDTA, HOGY UGYANAZÉRT A MUNKÁÉRT stb. Mindazonáltal egközelebb ismét a PONTOSAN UGYANAZÉRT fog szerepelni a kirohanásban, ami arra utal, hogy ez nem félreértés és nem pontatlan fogalmazás, hanem szándékos gyűlöletkeltés.

hordalek 2017.11.06. 20:36:37

Muhahaha....nálunk egy irodában többen dolgoznak, nők, férfiak, fiatalabbak, idősebbek. Betűre ugyan azt a munkát végzik, mégis mindegyikük fizetése más és más. Most akkor mi van? Ordas nagy csúsztatás és hangulatkeltés a poszt. Előttem többen leírták mitől függ a fizetés. És nem! Nem attól, hogy valaki nő vagy férfi....

Up! 2017.11.06. 20:38:16

Egyre több vélemény/tanulmány jelenik meg, hogy ez csak egy mítosz. Kicsit lefúrva a statisztikákba, hamar előjönnek azok a tényezők, amit egy magas szintű statisztika elfed (pl. kevesebb túlóra, eltérő karrier pálya). Mi még még le vagyunk maradva. Nálunk még lehurrogják, akik kétkedésüknek adnak hangot...

Jazo 2017.11.06. 20:42:26

Szerintem esélytelen, hogy megváltozzon a gyakorlat. Nem tudja senki sem kötelezni a munkaadókat erre. Nem csak nálunk, más országban sem és mindenki érintett ebben, nem csak a nők. Csak úgy tudsz nagyobb fizetést kapni, ha munkahelyet váltassz. A tulaj, a főnök, a HR-esek mindenkit kihasználnak, akit tudnak, mert szabadon megtehetik.

BruceTheHoon 2017.11.06. 20:53:23

Csak hogy a linkelés is meglegyen: www.shrm.org/hr-today/public-policy/hr-public-policy-issues/Documents/Gender%20Wage%20Gap%20Final%20Report.pdf

"Although additional research in this area is clearly needed, this study leads to the unambiguous
conclusion that the differences in the compensation of men and women are the result of a
multitude of factors and that the raw wage gap should not be used as the basis to justify
corrective action. Indeed, there may be nothing to correct. The differences in raw wages may be
almost entirely the result of the individual choices being made by both male and female workers"

NEM UGYANAZÉRT A MUNKÁÉRT.

hunter84 2017.11.06. 22:51:56

És a nők hány évet vannak otthon a gyerekkel, amikor nem dolgoznak? Hány éves korukban mehetnek nyugdíjba? Mekkora az a nők várható átlag életkora? Naugye...

BruceTheHoon 2017.11.07. 10:41:07

Ez a próbálkozás eléggé besült, legalábbis még a kommentek is abbamaradtak, nem hogy a bloggazda leereszkedne közénk. Lehetne azért kérni, hogy legközelebb azt írja bele, hogy "a nők másféle munkáért másféle fizetést kapnak"?

Up! 2017.11.07. 13:06:46

@BruceTheHoon: nem fog leereszkedni közénk. Viszont nekem jó információ volt, hogy hova ikszeljek jövőre. Illetve, most már tudom hogy hova NE!

Kolompár Deszpászító 2017.11.14. 13:53:20

Hajdu Nóra tehetne egy kis kivételt, igazán leszophatna ingyen. Na jó, legyen: fizetek, csak cidázzon le bő nyállal! :)
süti beállítások módosítása