Orbán nem Magyarországot, csak a zsákmányt védi

2018. április 02. 07:00 - hajdunorablogja

Nyolc súlyos hiba, amiért menniük kell

Orbán, és végrehajtója Szijjártó nyolc éves teljesítménye a külpolitikában alig mérhető, mert amit teljesítménynek nevezhetünk az csak belpolitikai mércével értékelhető. Az úgynevezett külpolitika Orbán kormányzása alatt a belpolitika kiszolgálójává torzult, aminek súlyos hatásait az előttünk álló években kell elszenvednünk, az április 8-i eredményektől függetlenül is. 

orban_szijjarto.jpg

Magyarország ma rosszhírű szövetséges, amely nagyrészt elhagyta az európai politikai kultúra tradícióit, és folyamatosan csúszik valamifajta köztes állapot felé Nyugat és Kelet között. 

pastedGraphic.png

  1. Kevés olyan ország van Európában, amely annyira kiszolgáltatott a nemzetközi politikai és gazdasági hullámveréseknek, mint Magyarország. Ehhez képest a magyar külpolitikát súlyos működési zavarok jellemzik, az elmúlt nyolc évben az ország érdekérvényesítő képessége drasztikusan romlott. 
  2. A legfontosabb szövetséges országok gyakorlatilag személyes bojkott alatt tartják Orbán Viktort. Egy fehérházi fogadtatás kieszközlése érdekében – ahol tizennyolc éve  nem járt – rendszeresen Washingtonba küldi Szijjártó Pétert, aki 2014 óta legalább nyolcszor volt az amerikai fővárosban. E látogatások alatt még egyetlen amerikai külügyminiszterrel sem sikerült találkoznia. Pedig közpénz milliárdokért számos magyar lobbista nyüzsög a Capitoliumon is. 
  3. Orbán a látványos bojkottot azzal próbálja feledtetni, hogy kiváló viszonyt tart fenn autokratákkal (Putyin, Erdogan, Alijev stb.), és saját bevallása szerint sokkal jobban érzi magát Kazahsztánban, mint Brüsszelben. E politika jelképes gesztusa volt a muzulmán baltás gyilkos kiadása Azerbajdzsánnak. Ez egyúttal a „keresztényvédő külpolitikára” is szép példa: a keresztény Örményország azonnal megszakította velünk a diplomáciai kapcsolatokat. Emlékszik még valaki erre?
  4. Az orbáni külpolitika „újításai” – méretes kudarcok sora. Például a „keleti” és „déli nyitás” a közelmúltban látványosan omlott össze: több mint fél milliárd forintnyi közpénz elégetése után 2017 őszén 14 kereskedőházat kellett bezárni. A „nyitásokkal” a magyar külgazdasági orientációban még kozmetikai változásokat sem sikerült elérni, sőt ezekbe a relációkba csökkent a magyar kivitel. 
  5. Az Európai Unión belül Magyarország stratégiailag fontos ügyekben rendszeres különvéleményeivel visszatérően akadályozza az unió egységes álláspontjának képviseletét – például Kína egyre nyilvánvalóbb geopolitikai törekvései kapcsán. 
  6. A külügyi szakmai felkészültség hiánya dermesztő. Csak példaként: Szijjártó nem győzi dicsérni Trump „patrióta” gazdaságpolitikáját – most épp EU-USA vámháború van a horizonton. A magyar-amerikai kapcsolatok egy különösen kényes szakaszában a külügyi államtitkár, és nyomában Orbán „fecninek” minősített egy fontos amerikai iratot. Átgondolatlan, kapkodó lépések (a tallini nagykövetség bezárása, majd félig újranyitása), az egyre megalománabb hálózatfejlesztés, a teljesen elhibázott személyzeti politika – a terjedelmi korlátok miatt itt meg kell ugyan állni, de a lista tetszés szerint hosszabbítható. 
  7. Szijjártó meghonosított a diplomáciában egy eddig ismeretlen, elképesztő gyakorlatot: a hivatali kollégáinak való un. beszólásokat (2016 nyaráig számoltam: 60 esetben), a látványos nagyköveti berendeléseket. Ezek csak a rövid távú belpolitikai pontszerzést szolgálják, külpolitikai hasznuk nincs, viszont súlyos károkat okoznak. Ezért a kevés önálló magyar külpolitikai  kezdeményezés szövetségeseink támogatása hiányában eleve sikertelenségre volt kárhoztatva. Mostanra már nem is próbálkoznak. Márpedig a magyarság biztonsága és jóléte a szövetségi rendszerünkbe való beágyazottságunktól, érdekérvényesítő képességünktől függ. Ebben Szijjártó működése súlyos, csak hosszú idő alatt jóvátehető károkat okozott. 
  8. Szijjártó zavaros ügyei: a legutóbbi napokig homályos volt, hogy mit tett vagy nem tett a Questor ügyben, beleértve a Tarsoly Csabához fűződő máig tisztázatlan személyes viszonyát. Talán pár nap múlva világosabban látunk, de ennek nem fog örülni. Ködös az azeri baltás kiadatásában játszott szerepe, beleértve az ügyhöz kapcsolódó, máig ismeretlen sorsú dollármilliók érkezését Magyarországra. A Fidesz politikusainak most sorozatban előkerülő ügyeiről a döntés a közeljövőben – egyelőre – a magyar választókra vár. Azonban legyünk tisztában vele: a nemzetközi kapcsolatokban hitelesen csak kifogástalan személyes integritású képviselők léphetnek fel. 

Orbán azzal próbálja áltatni a világot, és különösen az arra fogékony magyar választók egy részét, hogy ő Európát védi. Európa megvédése azonban csak egy összetartó, egységes Európával lehetséges. Aki a kohéziót gyengíti, az Európát és benne Magyarországot gyengíti. 

És végre azzal a fideszes mítosszal is le kell számolnunk, hogy Orbán megvédi Magyarországot. Az utóbbi hetekben felszínre került ügyek megerősítik: ő nem Magyarországot, hanem már csak a zsákmányt védi. 

 

73 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdunora.blog.hu/api/trackback/id/tr413798792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holas 2018.04.02. 13:49:04

Gyere Bircaman, ide még ma nem böfögted, hogy ballibageddón...

Magyarulaszlo 2018.04.02. 14:01:49

Nekik Magyarország az első - minden ami mozdítható....

A magyarokat viszont nagy ívben leszarjak...

Bukjon a diktátor!

röf 2018.04.02. 14:02:46

Szóval aszongya naccsád, hogy menniük kell...?
Hát akkor tegyenek róla egy hét múlva.
(Vagy engem teccik agitálni, hogy én tegyek róla a maguk kedvéért...?)

aquaticus 2018.04.02. 14:10:20

Már valóban ideje visszatérni a "Merjünk kicsik lenni!" elvhez és ehhez egy olyan remek külügy miniszterhez, mint Göncz Kinga volt!

Jakab.gipsz 2018.04.02. 14:13:39

"Orbán nem Magyarországot, csak a zsákmányt védi."

Na és akkor mi van ?

Legfeljebb Soros falkája éhkoppon marad !

Andy73 2018.04.02. 15:15:16

Inkább arról írjon a politikusnő, hogy mit szól a pártelnöke nőverő stílusához. De tök mindegy, a mérhetetlen pártja hamarosan kizúg a parlamentből.
Szíjjártó pedig marad a külügyminiszter, és tovább védi az ország érdekeit.
Ha baloldali kormányunk lenne, nem lenne kerítés sem, és nem 1 millió arab jött volna 3 éve a déli határon, hanem azóta már sok-sok millió. Az Együtt a mérhetetlen támogatottsága miatt már nem jelent veszélyt ebből a szempontból, de más baloldali pártok még igen.

jandera 2018.04.02. 15:18:15

Orbán a javunkat akarja.
És viszi is...

jandera 2018.04.02. 15:23:46

@Andy73:
Tudod, amit leírt a politikusnő, alapvetően igaz. Igaz akkor is, ha nem jut be egyetlen ellenzéki sem a parlamentbe.
A két dolog független egymástól. Hogy írjam le érthetőbben?
Na! A GYEREKNEK MINDEGY, HOGY PISTIKE, VAGY ZSUZSIKA A NEVE, HA PÖCSE VAN, FIÚ!

Cpeti654321 2018.04.02. 15:49:36

A dollármilliók érkezésének ki nem vizsgálásáról annyit, ha a kommentelőknek érkezett volna - beleértve engem is - akkor már régen vizsgálódna a hatóság.
Így meg minek.

Netuddki. 2018.04.02. 15:54:50

Nóra! Csaló, hazug, tolvaj bűnözőktől ennyi telik, nem több.
Nem értenek ezek semmihez, a lopáson, az ország megosztásán kívül, és bizony nemcsak a zsákmányt védik, hanem a jogos börtönt is el akarják kerülni. Ez utóbbi a legfőbb ok, amiért foggal körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz.
A legnagyobb probléma meg az, hogy mindezt soha nem tudták volna elérni a gátlástalan haszonlesők és az ostoba drukkereik nélkül. Elképesztő, amit össze-vissza hazudoztak megint délben a Kossuthon a fideszes seggnyalóik!
Nemcsak az Orbán és holdudvara az "ellenség", hanem az a cirka 1-2 millió ember is akik hatalmon tartják. De nem mi, az ország józanabb, erkölcsösebb része tettük őket ellenséggé, hanem ők tettek bennünket a saját ellenségükké.
Akármi is lesz egy hét múlva az eredmény, és ha valami csoda vagy csalás segítségével marad az orbán banda, akkor se szabad azt hagyni, hogy az egész országot szívassa egy 10%-20%-os gátlástalan, megtévesztett, bűnöző kisebbség! Mert ha hagyjuk, akkor ebek harmincadjára fog jutni ez az ország. Ennyi.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2018.04.02. 16:00:55

@Netuddki.: Jogos börtönt? Ezeknek a börtön már túl kevés!!

ételizésítő 2018.04.02. 16:02:51

@Jakab.gipsz:
Ja, mert mennyivel jobb már, ha a mi tolvajunk lop, nem az övék, mi?
Ennyire agyalágyultakat alkalmaz a Fidesz bértrollnak?

ételizésítő 2018.04.02. 16:04:32

@holas:
Lehet, hogy kifogyott Szófiában a vazelin, és birka még gondolkodik, hogy 15 perc netezésért hagyja-e magát szárazon seggbedugatni az ápolóknak az elmegyógyintézetben.

aquaticus 2018.04.02. 16:08:32

@Netuddki.: " A magyar gazdaság teljesítménye a 2000-es évek első felében megegyezett a régióéval (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia), viszont 2006 és 2012 között mélyen alulmúlta a versenytársakat. A 2017-es GDP-adatok alapján azt láthatjuk, hogy az elmúlt öt év átlagában újra megközelítettük a régió átlagos teljesítményét."

Boar. 2018.04.02. 16:27:42

@Gaspen: Ezt már az egész kamionos közösség tudja anyádról, fölösleges dicsekedni vele.
Ja, hogy te büszke vagy rá...

2018.04.02. 16:38:16

@Boar.: Egyetlen kamionos sem ismeri anyámat.

DocBulywood 2018.04.02. 16:39:03

@Magyarulaszlo:

Rendben, egyetértek, bukjon!

Mi lesz a haveroknak kiutalt milliárdokkal?

Mi lesz Lázár 120 milliós palotájával, szőlőjével?

Mi lesz Pénztáros Lölőnél lévő vállalatokkal, cégekkel, hotelekkel?

Hm? Azok kié lesznek a választások után? Mert egyelőre erre a pár apróságra SENKI sem akar felelni, tehát úgy veszem, ha lehet lopni és mennek, megtartják.

Tudsz az ellenkezőjére meggyőző érvet mondani?

EmKey (törölt) 2018.04.02. 17:21:44

Ez a cím nagyon jól meg van fogalmazva.

Netuddki. 2018.04.02. 17:28:32

@DocBulywood: "Mi lesz Pénztáros Lölőnél lévő vállalatokkal, cégekkel, hotelekkel?"

Mi lenne? A tulajdonjog átszáll az államra. A mészarosnak se volt hozzá több köze, csak a pénzt vette ki ezekből.
Aztán, amelyik megél a piacon azt el kell adni. Amelyik meg nem, annak meg úgyis mindegy. Legalább nem fogja a pénzt az államkasszából vinni. Az ingatlanokat, eszközöket pedig szintén lehet értékesíteni. Ebből térítve meg az okozott kárt, amit ezek a bűnözők az államnak és a magyar adófizetőknek okoztak.

Aztán, ugye, még az sem biztos, hogy ezek a cégek a mészarosé. Lehet, rajtuk van a bank jelzáloga. Ami, mint tudjuk az MKB, ami szintén állami pénzeket játszott át a haveroknak ily módon

Mindent meg lehet oldani, olyan még nem volt, hogy ne lehetett volna.

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 17:43:26

Idézet a cikkből:

"Az Európai Unión belül Magyarország stratégiailag fontos ügyekben rendszeres különvéleményeivel visszatérően akadályozza az unió egységes álláspontjának képviseletét......."

Ez év marciusában Manfred Weber az Európai Parlament legnagyobb frakciójanak, az Európai Néppártnak vezetője magyarorszagi latogatasa során a Figyelő-nek ezt nyilatkozta:

"Orbán Viktor Magyarország erős miniszterelnöke, aki élénkíti az európai politikai vitákat”

Úgy látja, hogy Orbán kritikus szelleme olyan vitákat is felhoz, amelyekre nagy szükség van unióban, ugyanakkor a magyar miniszterelnök konszenzus kialakításra is törekszik. Kitért arra is, hogy az európai szocialisták hiába munkálkodnak a Fidesz Európai Néppártból való kizárásán. Szerinte a Fidesz erős partnere az EPP-nek és erős szövetséges a polgári értékek európai megvalósításában.

Idezet a cikkből:

"Orbán azzal próbálja áltatni a világot, és különösen az arra fogékony magyar választók egy részét, hogy ő Európát védi. Európa megvédése azonban csak egy összetartó, egységes Európával lehetséges. Aki a kohéziót gyengíti, az Európát és benne Magyarországot gyengíti. És végre azzal a fideszes mítosszal is le kell számolnunk, hogy Orbán megvédi Magyarországot. Az utóbbi hetekben felszínre került ügyek megerősítik: ő nem Magyarországot, hanem már csak a zsákmányt védi."

Manfred Weber a Facebook-on ez év marciusaban irta:

"We must fight against illegal migration more effectively. That is why the Hungarian government has our support.

A Figyelőnek pedig ezt nyilatkozta:

".........biztosítanunk kell a külső határok védelmét, valamint meg kell tudnunk, kik érkeznek Európába. Ebben Orbán Viktor élen jár, hiszen kerítéssel óvja a szerb-magyar határszakaszt, s ezért nem kritikákat, hanem támogatást érdemel....."

Szorgalmazza azt, hogy pozitívan tekintsenek Orbán Viktor elszántságára a határok megvédésében.

"Az a döntő, hogy mindenki megőrizhesse kulturális önazonosságát, és mindez ne vezessen az idegenek olyan térnyeréséhez, mint Belgiumban vagy Franciaországban."

Üzent a magyaroknak is Weber.

„Én azt szeretném, ha Orbán Viktort újraválasztanák."

Ugyan vannak pontok, amikben nem ért egyet a Fidesz álláspontjával, de ez nem is baj szerinte. Azt kívánja, hogy ezután is Orbán Viktor legyen a miniszterelnök.

El lehet dönteni, hogy melyik vélemény a fontosabb! A cikkiróé vagy M. Weberé.

morph on deer 2018.04.02. 18:06:11

@atomic power 1986DucaDuca:
Üzent a magyaroknak is Weber.

„Én azt szeretném, ha Orbán Viktort újraválasztanák."

Ó, hát így egészen más!
Ha ő azt szeretné, akkor szaladni kell orbánra szavazni! Közben sietve kell néhány óriásplakát is, ilyen szöveggel:

“Tegyünk meg mindent, hogy Weber nevessen a végén!”

Mert abból még a leghülyébb magyar is megértené, hogy mégis milyen hatalmas istenáldása az, ha külföldről mondják meg, hogy mi is a jó a magyaroknak, és ugyan hagyjuk már Brüsszelt diktálni, ha orbánt akarják megválasztatni velünk..!

Várom a hírt a kétezer baráti Weber-ügynökről, akiknek orbán ismeri a nevét mert szereri őket, egytől egyig...!

Halleluja!

Fülig José 2018.04.02. 18:11:51

@atomic power 1986DucaDuca: mondd, el tudsz szakadni a Szent Kerítéstől meg a migráncsok okozta kollektív rettegéstől? Ha nem, mantrázz tovább. Ha igen, felelj már: te tényleg nem látod mit tett a fidesz ezzel az országgal és a népével?! Bazmeg...

2018.04.02. 18:25:27

@röf: Ennyi? Nem csoda, hogy neked két osztállyal több van, mint a vonatnak, tehát fideszes lehetsz.

@Andy73: "Ha baloldali kormányunk lenne, nem lenne kerítés sem, és nem 1 millió arab jött volna 3 éve a déli határon, hanem azóta már sok-sok millió."

Hazudsz, fideszes! Ha nagyanyádnak áramszedője lenne, ő lenne a villamos (te meg a kutyaszar a sínen). Nálad hány migráncs van elszállásolva? Tudod, akik bekopogtattak...

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 18:46:19

.......felelj már: te tényleg nem látod mit tett a fidesz ezzel az országgal és a népével?!

Jó, akkor tegyük félre M. Webert és a kerítést!

Nezzük meg mit tett a kormanypart az orszaggal es a neppel! A legegyszerűbb, ha beidézem a
Portfolio online, Magyarország elsőszamú gazdasagi hírportalja által a napokban közölt cikk fontosabb részleteit:

www.portfolio.hu/gazdasag/ngm-kimagaslo-a-magyar-gazdasag-teljesitmenye.5.281148.html

2010-es helyzet: devizahitelekből finanszírozott vállalati és lakossági ingatlanberuházások, alacsony szinten stagnáló foglalkoztatás, az Európa Unión belül rekorder mértékű költségvetési hiány, legrosszabb munkaerőpiaci helyzet, hatalmas belső és külső adósság

2010 után: Magyarország a régióban egyedüliként csökkentette érdemben az államadósságot, míg Lengyelország, Románia és Szlovákia adóssága nőtt.

Még látványosabb eredményt ért el Magyarország a külső adósságának leépítésében. Ez azért is figyelemre méltó, mert a magyar gazdaság növekedése úgy tudott lépést tartani a régió növekedésével, hogy eközben a GDP-je 62%-át nem a belső kereslet élénkítésére, és ezáltal a további növekedés generálására fordította, hanem megtakarítva azt, külső adósságának mértékét a korábbi 80%-os, a régió legmagasabb értékét jelentő szintről, a régió második legalacsonyabb szintjére mérsékelte.

Az elmúlt négy évben a magyar gazdaság átlagosan 3,6%-kal nőtt, ami önmagában is illeszkedik a régió fejlődési ütemeihez, ugyanakkor a hazai növekedési teljesítmény még inkább kiemelkedő annak fényében, hogy mindeközben a magyar gazdaság több mint félévnyi GDP-t nem a belföldi kereslet és ezen keresztül a növekedés fokozására, hanem a korábbi adósságok visszafizetésére fordított.

2010-hez képest a magyar beruházások növekedtek a legjobban régiós összevetésben, ugyanis az elmúlt nyolc év alatt több mint 25%-kal bővültek a fejlesztések hazánkban.

..... hazánk jelenlegi, 21,5%-os beruházási rátája számottevően meghaladja a többi Visegrádi ország 20,3%-os átlagos rátáját, valamint az Európai Unió 20,1%-os mutatóját is, valamint a régiós országok közül 2013-óta folyamatosan túlszárnyalja a lengyel, illetve 2017 végére felülmúlta a szlovák mutatót is.

2010 óta mintegy 730 000 fővel bővült a foglalkoztatottak száma.....

A régióban Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben az aktivitási és a foglalkoztatási ráta.........

.......az aktivitási ráta emelkedésével párhuzamosan a munkanélküliségi ráta soha nem látott szintre, 3,8 százalékra csökkent. Mára az EU-n belül csak Csehországban, Németországban és Máltán alacsonyabb a munkanélküliség, mint hazánkban.

......a termelékenység javulásán és a versenyképesség fokozásán alapuló növekedési modellt a kormányzat a társasági adó 9%-ra való mérséklésével is támogatja, amely az EU legalacsonyabb adókulcsának számít.

....... a kétkeresős kétgyermekes családok esetében a magyar bérek már 2015-ben meghaladták a szlovák szintet......

2017-ben 10% feletti mértékben nőttek a reálbérek......

2018-tól:

Növekvő foglalkoztatás mellett továbbra is kétszámjegyű a reálkeresetek emelkedési üteme, a kiskereskedelmi forgalom 7,8%-kal, az ipari termelés 6,9%-kal, az áruexport 10%-kal, míg az építőipari termelés 43,2%-kal növekedett januárban. Ezek az impozáns adatok is alátámasztják a kedvező kilátásokat, a hazai gazdaság dinamikus növekedésének folytatódását, amely előretekintve is biztosíthatja Magyarország erős pozícióját a régiós országok gazdasági versenyében.

A fentiek a teljesség igenye nelkül.

Fülig José 2018.04.02. 18:47:59

@kutyás majmok népe: én azt bírom, hogy az a 1234 db migránccs, akik valóban itt voltak ( Keleti pu. -Hegyeshalom viszonylatban) inkább elmentek GYALOG Ausztriáig, mintsem itt matadjanak... Akkor az egyszeri fideszes retardált MI A KURVA ANNYÁTÓL retteg?!

Fülig José 2018.04.02. 18:59:35

@atomic power 1986DucaDuca: bazzeg, legalább a bekezdéseket csereljétek már fel... Ötödször olvasom két héten belül...a teljesség igénye nélkül: foglalkoztatási adatok gatya, a közmunkások foglalkoztatottnak minősülnek( muhaha) a munkaerő viszont elvándorolt az országból ( kb700e fő) osz mégsincs munkanélküliség természeresen hála a fideszek-ezt te sem gondolod komolyan! A beruházások- mire gondolsz, az eu-s pénzek semmire történő elbaszásáról vagy a sima lenyúlásáról?! Hol az egészségügy? Oktatás? Szakképzés? Úthálózat? Ja..van kibebaszott sok stadionunk, hála Istennek, megérte, van újgazdag zsúrfiúkból tőkés(?!) rétegünk, világszerte közutálatnak örvendő és jogosan megvetett diktátor -haverkák keleten meg másfélmillió agyhalott zombi akinek napi szükséglete a gyűlölködés...grat!

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 19:00:51

@Fülig José:

Hogy segítsek a 2002-2010 es 2010-2016 közötti időszak gazdaságfejlődesenek összehasonlitasaban,
ajanlom figyelmedbe az EUROSTAT adatait:

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_int026b.html

GDP volumen növekedés 2004-2010 között /%/

Lengyelország 5,1 3,5 6,2 7,0 4,2 2,8 3,6 =32,4
Csehország 4,9 6,4 6,9 5,5 2,7 -4,8 2,3= 23,9
Szlovákia 5,3 6,8 8,5 10,8 5,6 -5,4 5,0=36,6
Magyarország 5,0 4,4 3,9 0,4 0,9 -6,6 0,7 = 8,7

2011-2016 között /%/

Csehorszag 2,0 -0,8 -0,5 2,7 4,5 2,4 = 10,3
Magyarország 1,7 -1,6 2,1 4,0 3,1 2,0=11,3

2010 előtt Csehország 2,75 -szor gyorsabb ütemben növekedett, mint Magyarország, 25 százalékpontos GDP aranyos allamadósag növekedés mellett.

Az orszagok teljesítmenyénél pedig annak, akinek van egy minimalis közgazdasági ismerete, illik figyelembe venni azt, hogy az adott ország a recessziós hatasú hitelvisszafizetésben mennyit teljesített. Egyedül Magyarország volt képes erdemben csökkenteni a GDP aranyos allamadóssagat a regióban. Ezt úgy tette, hogy a GDP 60%-át volt kénytelen hitel visszafizetesre fordítani, ami MSZP örökség, ahelyett, hogy ezt a penzt a többi orszaghiz hasonlóan vallakozasok serkentesere, egeszsegügyre es oktatasra fordíthatta volna!

Fülig José 2018.04.02. 19:08:06

@atomic power 1986DucaDuca: szerencse, hogy hitelt kellett fizetni belőle különben ugyanúgy elpárolgott volna mint az eu- s támogatások... elsőre nem tűnsz retardáltnak, mondd: jó neked ott a felhők közt? Télleg meg lehet védeni ezt az okádékot?! Figyelj: HA igazad lenne is menniük kellene! Ezt nem tehetik az országgal semmi képpen. Erre nincs mentség! Ez túl magas ár lenne. De hogy nincs igazad, menniük kell- a sittre! Mindegyiknek.

aquaticus 2018.04.02. 19:18:57

@Fülig José: Az biztos, hogy te hús-vér ballib vagy és nem intelligens robot! Az már felfogta volna, amit atomic power 1986DucaDuca leírt neked! Talán a nem intelligens robot is...

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 19:24:56

@Fülig José:

"........a közmunkások foglalkoztatottnak minősülnek( muhaha) a munkaerő viszont elvándorolt az országból ( kb700e fő) osz mégsincs munkanélküliség természeresen hála a fideszek-ezt te sem gondolod komolyan!"

Az, hogy én mit gondolok, az mellekes! Mit ír az index es a portfolio.

2010 óta 510-520 ezer ember kapott piaci állást Magyarországon.Több mint 176 ezer fővel nőtt a 60-64 év közötti foglalkoztatottak száma. A feldolgozóiparban 161 ezer fővel dolgoznak többen 2016-ban, mint 2010-ben.

index.hu/.../2018/02/14/foglalkoztatas_munka_fidesz/

A 700.000-ből ezek szerint sokan visszajöttek! Vagy a 700.000 nem is igaz?

350.000 magyar dolgozik külföldön, ami megfelel a cseh es a német aránynak.

www.portfolio.hu/.../vegre-kiderult-a-kivandorlok...

"A beruházások- mire gondolsz, az eu-s pénzek semmire történő elbaszásáról vagy a sima lenyúlásáról?! "

Ha ellopták az eu-pénzeket es az orszag a közölt gazdasagi eredmenyeket elerte, akkor az orszagot zsenik vezetik. Az ugyanis zsenialitasra vall, ha egy orszag olyan handicap-al indul, mint Magyarorszag 2010-ben, raadasul mindent elloptak es megis elerte a mar ismertetett erdmenyeket. A zseniket pedig meg kell szavazni!

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 19:34:34

@Fülig José:

"HA igazad lenne is menniük kellene! Ezt nem tehetik az országgal semmi képpen. Erre nincs mentség! Ez túl magas ár lenne. De hogy nincs igazad, menniük kell- a sittre! Mindegyiknek."

Ez nem így működik, ahogy te elgondolod. Egy kormányt akkor szoktak levaltani, ha van jobb alternatíva.

Fülig José 2018.04.02. 19:50:58

@atomic power 1986DucaDuca: sajnos én nem látom az eredményt, én egy diktatórikus, gyűlöletre épített és egyre inkább elszigetelt országot látok. Ennél minden csak jobb lehet.

Netuddki. 2018.04.02. 20:05:00

@atomic power 1986DucaDuca: A tolvaj fidesznél minden alternatíva csak jobb lehet. Hiába nyomatod az agitpropot, csak a nagyon ostobákat lehet vele behülyíteni.

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 20:09:29

@Fülig José:

".......sajnos én nem látom az eredményt, én egy diktatórikus, gyűlöletre épített és egyre inkább elszigetelt országot látok. Ennél minden csak jobb lehet."

Jogod van hozzzá! A hit az az ember legszemélyesebb ügye!

atomic power 1986DucaDuca 2018.04.02. 20:11:46

@Netuddki.:

"Hiába nyomatod az agitpropot, csak a nagyon ostobákat lehet vele behülyíteni."

Index, Portfolio, EUROSTAT nyomatja az agitpropot? Te jó isten, már ezek os kormanypartiak?

ulpius66 2018.04.02. 20:43:51

"Hajdu Nóra: Nyolc súlyos hiba, amiért menniük kell"

Helyes! Menjenek!

De kik jönnek helyettük?

Magácska?
(akkor inkább maradjanak....)

Ratyi Manó 2018.04.02. 21:26:09

Szíjjártó nem létező személy

Orbán Putyin embere, az lesz, amit Vologya mond.

A többi csak hülyítés

Jakab.gipsz 2018.04.02. 21:42:37

Soros és a migráns betelepítők, nem kaphatnak hatalmat.

Hozzászólok 2018.04.02. 22:28:43

Így van! Menjenek, mert meggazdagodtak! Kell a "zsákmány" a többi politikusoknak!

Hozzászólok 2018.04.02. 22:45:09

@Fülig José:
Azért ment tovább mind, mert ott magasabb az ingyenpénz. Ez persze változhat.
Attól hogy durván beszélsz, még nem lesz igazad. Sőt.

kolompar lole 1112 2018.04.02. 22:47:27

@Jakab.gipsz:

Orbán és Rogán elvtársak a legfőbb Soros ügynökök! Oxfordban lettek beszervezve, aláírtak Sorosnak!!!!!!!!!!!!!

kolompar lole 1112 2018.04.02. 22:48:32

@Andy73:

"mit szól a pártelnöke nőverő stílusához"

A vak komondorotok hogy van??????????

feketeesfeher 2018.04.02. 23:57:33

@atomic power 1986DucaDuca:

Ja, tudjuk, boldogok és gazdagok vagyunk, megírta az újság meg bemondták a tévében is.

Magyarország Europa jovője 2018.04.03. 00:03:02

" Európa megvédése azonban csak egy összetartó, egységes Európával lehetséges""

Ez szep gondolat, de ilyen mar nincs, mert a nyugati orszagok elbuktak. Egyetlen remenyuk, hogy Magyarorszag talpon marad, visszaveri az iszlamistakat, es utanna segit nekik visszafoglalni az orszagaikat.

Magyarország Europa jovője 2018.04.03. 00:07:59

@feketeesfeher: "Ja, tudjuk, boldogok és gazdagok vagyunk, megírta az újság meg bemondták a tévében is. ""

Nem kell az ujsag, mindenki latja, hogy az orszag jelenleg minden idok legjobb allapotaban van. Nem hittem volna, hogy 2010-es allamcsodbol, ilyen jol ujja lehet epiteni az orszagot.

Fazakas László 2018.04.03. 06:06:48

@Magyarulaszlo:
Okosember!
Diktátor eleve csak akkor lenne, ha az ellene szólókat és a teljes ellenzéket folyamatos félelemben, börtönben vagy egyből kivégzőosztagok előtt tartaná. De mivel ezt nem teszi meg (nagy kár), így eléggé szánalmas a hülye balos diktátorozásotok! Nála még tán a gyurcsányi is sokkal rosszabb volt (a valóban ideálís diktátor - Pinochet vagy Ceausescu), mivel ő simán a nép köz lövetett 2006. október 23.-án, a nemzeti ünnepen.
És mert annyira görcsösen ragaszkodott hatalmához, amivel utólag persze a hazug baloldal Orbánt vádolta meg! Annyira szánalmasak a mellé dumálásotok. Nektek tényleg kellene - egy kis rezsim, diktatura és diktátor!

Fazakas László 2018.04.03. 06:14:48

@Fülig José:
Dehogynem látni!
Még a vak is látja.
Óriási a fejlődés a büdös komcsik - megyo, gyurcsányi, majd a libatolvaj - rém kártékony országlása után.
Pesten pedig demszky és a liberálisok 12 évi ámokfutása, totális lepukkasztása majd szabadrablása után!

anyo05 2018.04.03. 06:18:56

Milyen zsákmányt????? Megmondaná valaki???? 8.a után Orbánnak igen hathatós törvényt kell a rágalmazás ellen bevetni!!!!!! A politikai rágalmazás ellen!!!!!!!! Kötelezni kell a rágalmazó médiát, hogy hónapokig címszavakban hozza le, hogy hazudott pl.:))))))

alfacharlybravo 2018.04.03. 06:26:17

@Fülig José: Támogatod a rabló birodalmat? Szerintem Görögországban lenne a helyed.

Fülig José 2018.04.03. 06:53:02

@Magyarország Europa jovője: ja, én is hallottam, hogy elűztük az oszmánt, a Habsburgot meg az oroszokat is, mondta I. (nagy) Viktor király...ja nem is, ez valami fideszes alternatív valóság... hogy mit védünk mi meg te szerencsétlen?!

Fülig José 2018.04.03. 07:01:07

@Fazakas László: beakadt az echo tv, vagy mi a tosz...? Ja...kommentért fizetnek, tényleg. Valóban pompás állapotok uralkodnak mind az oktatásban, mind az egészségügyben...meg még itt-ott ...de szerencse van keslrítés meg gyurcsány...te szánalmas idióta..

Fazakas László 2018.04.03. 07:20:10

Bár fizetnének. Az Echo TV meg nem mindenütt jön ám be.
Az oktatás vagy egészségügy problémáival ne gyere, hisz az már az szsz-es Kóka, Molnár Lajos és Horváth Ágnes alatt (a gyurcsányi, majd a libatolvaj idejében) se volt hibátlan!
Mi pénz elment akkor digitális táblákra és kakaóbiztos billentyűzetekre, továbbá a levitézlett és Kökény Mihályék cége által behordott, nyugaton már semmire se jó cuccokra, no meg - azokra a kórházi mini-páncélszekrénykékre!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.04.03. 08:31:49

@aquaticus:
"aquaticus
0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2018.03.26. óta tag."

@ételizésítő: Ezt a @Jakab.gipsz: -t nem az esze, hanem mérhetetlen szervilizmusa miatt tartják.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.04.03. 08:46:39

@aquaticus: Ja. Volt 2008-2009 kilenc egy súlyos gazdasági válság, amelyben nem Magyarország szenvedte a legnagyobb GDP esést a szocik alatt. Viszont nem volt válság 2012-ben, amikor a fidesz alatt a esést produkáltuk a régióban, míg Románia és Szlovákia növekedett.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.04.03. 08:50:03

@Gaspen: Nem is mert nem néztek le.

@atomic power 1986DucaDuca: " Magyarország a régióban egyedüliként csökkentette érdemben az államadósságot, míg Lengyelország, Románia és Szlovákia adóssága nőtt. "

Ez nem igaz, 2010 májusában 19330 milliárd volt az adósság, most 26700 milliárd. Ha kiszámolod, még a kamatokat sem fizették, lejáró adósságot hitelfelvétellel törlesztettek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.04.03. 08:53:34

@atomic power 1986DucaDuca: "Az elmúlt négy évben a magyar gazdaság átlagosan 3,6%-kal nőtt,"

Aha. A kb 100 milliárd eurós GDP ezt úgy tette, hogy közben eltűnt 20 milliárd euró tartalék (manyup+valutatartalék) Ja így én is tudok növekedést produkálni, hogy feltöröm a malacperselyt.

Volna egy egyszerű matek példám neked!

Felveszek 2 forint hitelt, egy forintot beteszek a malacperselybe.
Az asszony felvesz még egy forint hitel de feltöri a malacperselyt és azt is elkölti.
No akkor ki vett fel több hitelt és ki baszott el több pénzt?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.04.03. 08:55:04

@atomic power 1986DucaDuca: "Növekvő foglalkoztatás mellett továbbra is kétszámjegyű a reálkeresetek emelkedési ütem"

Amiből már most problémák vannak, mert meghaladja a GDP növekedést.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.04.03. 08:57:33

@atomic power 1986DucaDuca: "Ezt úgy tette, hogy a GDP 60%-át volt kénytelen hitel visszafizetesre fordítani, "

Ha az államadósság nőtt, akkor az azt jelenti semmit sem fizetett vissza igazából, hanem újabb hitelfelvételből tette ezt. Legalább az elemi matematikát ne akard meghazudtolni!

putris72 2018.04.03. 09:29:42

Ezt a zagyvaságot! Szijjártonak nem voltak zavaros ügyei Tarsollyal!Ellentétben a Gyurcsány kormánynak igeni volt!Mivel több mint 17 milliárdos fedezet nélküli hitelt adott neki!Stadion építésre!Ami nem nagyon készült el! mno.hu/belfold/gyanus-a-kehinek-a-gyurcsany-kormany-alatti-eto-hitel-1280993 magyaridok.hu/belfold/gyurcsany-emberet-leplezte-le-dk-alelnoke-1302115/

kvp 2018.04.03. 10:49:23

Az a bosszanto az egeszben, hogy akarmennyire rossz is a mostani vezetes egyszeruen nincs jobb nalluk. Minden alternativa csak rontana a mostani gazdasagi helyzeten. Lehet, hogy liberalisabb es befogadobb lenne az orszag, de gazdasagilag kivetel nelkul rosszabb alternativat kinalt fel minden ellenzeki part. Ez vonatkozik az orszag osszteljesitmenyere es a (nem halmozottan hatranyos helyzetu) emberek penztarcajara is. Szoval ha valaki nem nagycsalados kozmunkas, akkor csak rosszabbul tud jarni barmilyen valtozassal. Most az egy dolog, hogy milyen sok penz maradna mas celra ha a mostani kormany nem rakna el magantokenek, de az osszes indulo ellenzeki ero ennel kevesebb penzt hagyna meg mind a gazdasagban, mind az emberek zsebeben. Kiveve a mar emlitett kozmunkasokat, akik ujra munkanelkuli segelyesek lehetnenek es a jovedelemadot meg mindig csak mersekelten fizeto minimalberes vallalkozokat. Mondjuk a mostani kormany egyik gondja az, hogy mindket csoport eleg nagy letszamu es kerdes, hogy a rendesen dolozo, adokedvezmenyt kapo csaladokbol van-e tobb vagy a fent emlitett kozmunkasokbol, illetve szurkebb jovedelmuekbol.

Tomoren szolva rossz a helyzet, de sajnos meg mindig a jelenlegi kormany a legkisebb rossz, marmint ha az atlagember a sajat penztarcajat nezi. Sulyos hibanak tunik, hogy a kormany csak a bevandorlassal foglalkozott es nem a jelenlegi gazdasagi elonyokkel. Mindezt teljesen fuggetlenul vizsgalva attol, hogy vannak-e a nyitott tarsadalmu es befogado Nyugat Europaban terrortamadasok vagy nem.

jajdehülyevagyok 2018.04.03. 10:54:50

Az ellenzék pedig a zsákmányra hajt.

röf 2018.04.03. 12:29:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Honnan van ez a kényszered, hogy mindig beleugatsz a nagyok dolgába?
Menj vissza a picsába, ahonnan szalajtottak.....

Janika Jaro 2018.04.03. 12:30:36

még egy hét és a zorbán kétpofára cidázza az überbrét

Hozzászólok 2018.04.03. 13:02:44

@Janika Jaro: more. Nem lehe" érteni mit beszélsz.

felső határ nincs 2018.04.03. 13:36:13

Akinek mennie kell az az Egyutt

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.04.03. 14:04:21

@Netuddki.: ".... Mi lenne? A tulajdonjog átszáll az államra. ...." hát ezt már ismerjük, ahogy a 4-es metrós elsíbolt pénzeken vett javak is visszaszálltak az államra...

@DocBulywood: Természetesen megtarthatják, ahogy eddig minden gengszterváltáskor megtarthatták az összesíbolt vagyont. Mégis, ki lenne az aki elszámoltatja őket? Az az egy-két véresszájú kommenttroll, akik itt börtönt meg lámpavasat emlegetnek? Mert olyen politikust ma Magyarországon nem találsz, amelyik fel merné vállalni az elszámoltatás következményeit... Még a cucialista bűnösök is szabadok, a III/III-as ügynökök továbbra is részei a politikának, mint ahogy a korábbi tolvaj, sikkasztó, korrupt politikusok is élvezhetik azt a vagyont, amiket a szorgos hangyák összehordtak nekik...

Ne legyetek naivak, jelenleg nincs a magyar politikai közéletben olyan politikai erő, amelyik tiszta kezű és kormányképes.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.04.03. 14:05:59

@Janika Jaro: És ha az ellenzék marad a bütykös oldalon, a fityisz meg a bojtoson? Akkor mi lesz? Mert ugye ez is benne van a pakliban.

Orsósellenes 2018.04.03. 14:19:46

@Fazakas László: "Az Echo TV meg nem mindenütt jön ám be." De bejön ám (és semmi más) hülyítő M1',M2" Duna, stb. És még van a TV2, ami nem győzi sugározni a reklámokat, én lemértem egy óra adásidőből 32 perc reklám, a többi volt az igazi műsor! Ez mekkora csalás! A köztévé, azért lenne köztévé, mert a köz pénzén sugároz és minden ember és párt véleményét kellene közölni. Ezeket a TV.-ket a Fidesz kisajátította, ám a BTK.-ba ütköző bűncselekmény. Az ECHO a legaljasabb, szerencsére, nem mindenki által látható TV. Ez a legalja!

Neo07 2018.04.03. 14:58:01

1.) Érdekérvényesítő képesség: én pont fordítva látom, sokat nőtt ez, persze a határokon belül, hiszen a gazdasági méret értelemszerűen korlátoz.
3.) Kazahsztán nyilvánvaló udvariassági gesztus volt, mindamellett, hogy tényleg jobb hely lehet, mint Brüsszel, ahol a sorosista szélsőliberálisok habzó szájjal sértegethetik és rágalmazhatják Orbánt.
Putyin lehet, hogy autokrata, de meggyőződésem, hogy megmentette Oroszországot a káosztól és az összeomlástól.
5.) Mindenkinek joga van a különvéleményhez, főleg akkor, ha még igaza is van. Mo. szavazata pont ugyanannyit ér, mint a legnagyobbaké, hiba lenne csendben maradni.
7.) Baromság. Új világban élünk, ahol minden a feje tetején áll, vagy akarnak fej tetejére állítani. A diplomácia sem örök dolog, az is változik. Egyébként a nagykövetek nagy része még a régi klientúra része, így érthető a súlyos rendreutasítások sorozata.
8.) az ellenzék tagjainak zavaros ügyeiről nem írtál, pedig hosszú a lista.

ÉS végül: "Európa megvédése azonban csak egy összetartó, egységes Európával lehetséges. Aki a kohéziót gyengíti, az Európát és benne Magyarországot gyengíti. "
Ez a mondat is tipikus bolsevista szöveg, ilyet utoljára a Kádár-rendszerben lehetett olvasni (más megfogalmazásban persze). Ne haragudj, de ilyen unalmas, elcsépelt, merjünk kicsik lenni szöveg kicsit lefáraszt engem, nem is akarom cáfolni hosszú oldalakon át, hogy miért baromság az, amit leírtál. Talán csak annyit, hogy minden ép eszű ember látja, hogy Európa a vesztébe rohan, Európa muzulmán többségű lesz néhány évtizeden belül. Az új lakók nem fogják az "európai értékeket" követni, hanem a saját értékrendszerüket fogják előtérbe helyezni – ami nagyon más, amit a hozzád hasonló naivak gondolnak. Ezek után milyen kohézióról hablatyolsz? (K-Európa tudja milyen a megszállás – most Ny-Európa őslakosai is meg fogják tanulni)

Fazakas László 2018.04.03. 17:38:53

@Orsósellenes:
Annyira nagy tévedésben vagy - és szinte mindennel, éppen ideje lenne felvilágosodnod!
Pont az a nagy baj, épp az ilyenek vannak az ország ellen, Orbán ellen - és persze az össz magyarság ellen. Mert liberálisok és internacionalisták ... Azt írod - "A köztévé, azért lenne köztévé, mert a köz pénzén sugároz "
- Ez egy rettentő NAGY TÉVEDÉS! Fizetsz te egyáltalán TV előfizetési díjat, hogy abból tudjon sugározni?
NEM! A reklámozók fizetnek nagy pénzeket, hogy az ő relámjuk menjen éjjel-nappal, és orrba-szájba ...!
A KÖZ kifejezés már régen el van adva, vagy éppenséggel ki van sajátítva! Az összes utca, tér és pak az valójában KÖZTERÜLET (tehát a közé), mégis ha bárhol autóval megállsz, egyből fizetni kell a parkolásért, mert jön a parkoóőr vagy a közterület felügyelő! És jól levág - vagy még jobban (megbüntet) Bármi csoportosuláshoz a közterületre engedélyt kell kérni (netán ki is kell fizetni a helyet) , vagy ha nagygyűlni, bármit ott tárolni, vagy árusítani, piacozni akarsz! Holott - az a terület a gyakorlatban a KÖZÉ lenne!
Elméletben! Valójában meg mégse!
"Ezeket a TV.-ket a Fidesz kisajátította, ám a BTK.-ba ütköző bűncselekmény."
Ne felejtsd el (vagy ki) a hitgyülis ATV-t, amelyik még a LEGALJA ALATT van!
Vagy a TelAViv 2-t, a ReTek KLubot, vagy simlicska HírTV-jét. A büdös bolsi bukott baloldalnak 2x annyi a médiája és médiafelülete, mint a Fidesznek - csak számolj kicsit utána!
Mit gondolsz, miért van annyi agymosottan hülye balos? Egyik sem az Echo TV-től lesz kretén! Inkább ATV ...

Fazakas László 2018.04.03. 17:46:09

@Neo07:
Az a hülyefazy szemkilövető, hazudozós de túlmozgásos Szemlő hegy úti KISZ titkár meg - na mivel láttam a héten DK-s plakáton kampányolni ? Valami ilyesmi szöveg volt a lényege: -
"ÁPRILIS 8.-án CSAK AZ SZAVAZHASSON, AKI ITT IS LAKIK!"
Hmmm.
Lehet persze, hogy a határon-túli magyarokra gondolt.
Ám ha komolyan gondolta, vajon az a sok sok, szintén határon kívüli - deleginkább Izraelben élő kettős állampolgár se jöhetne ide chartergépeken - szavazni! Hisz ők sem ebben az országban élnek!
És ha netán nekik is meg lenne tiltva, az akkor mindjárt antiszemétizmus.
süti beállítások módosítása