Hajdu Nóra beszéde az Együtt küldöttgyűlésén

2018. január 15. 10:34 - hajdunorablogja

Barátaim!

Bennünket már annyian eltemettek, annyian lapátolták a politikai sírunkat jobbról és balról egyaránt, hogy nektek nem szabadna már itt lennetek, nekem nem szabadna már itt állnom.

De most mégis Ti néztek rám, és én vissza rátok.

És ezek a tekintetek, ezek a találkozó tekintetek és szemek nem csak annak bizonyítékai, hogy az Együtt él, hanem, hogy itthon vagyok, itthon, a politikai családom körében.

Megtapasztalhattuk azt, milyen újrakezdeni, ha egy vezető búcsúzik. Tiszteljük és meleg szívvel gondolunk Bajnai Gordonra, de még jobban melegszik ez a szív, ha a hazára gondolunk. És ti is ezt érzitek, amikor reggel fél 6-ra állítjátok az órát egy szombati napon, és amíg mások pihenik a hétköznapokat, ti kezetekben standokkal, szóróanyagokkal elindultok aluljárókba, piacokra, terekre.

Miattatok téved mindenki, aki bennünket bármikor is temetett.

Ne kerteljünk: nagyon nehéz kampány elé nézünk. Soha nem lehet eléggé felkészült az ember arra, ami Orbán Viktortól vár rá. Soha nem tudhatod, hogy az orbáni bulvármédia nem híreszteli azt rólad, hogy a gyerekednek nem hogy nem kötöd be a cipőjét, hanem direkt összecsomózod, hogy elessen. Soha nem tudod, mikor küldik rád az „államinak” már csak röhejesen nevezhető számvevőszéket, hogy törvénytelennek mondja a törvényest. Soha nem tudhatod ebben a kampányban, hogy mikor tesznek térfigyelő kamerát az ajtód elé.

Nem tudhatjátok, nem tudhatom.

De, tudjátok mit?! Mindezek a félelmek engem egyáltalában nem érdekelnek.

Én a korán kelők Magyarországának akarok a képviselője lenni.

Azoknak az anyáknak, akik reggel gyerekkel az oldalukon rohannak és választaniuk kell: vagy a gyerekük ér be 8:00-ra az iskolába vagy ők érnek időbe a munkahelyükre. S ők, ezek az anyák, mindig a gyermekeiket választják, és mindig azt, hogy talán épp aznap bocsátják el őket, mert megint késnek. De holnap mégis ugyanígy járnak el.

A jövő mellett, a gyermekük mellett döntenek.

Azoknak a hangtalan honfitársainknak szeretnék a képviselője lenni, akik hullafáradtan buszozzák át a várost munka után, akik olyan titkot őriznek, amelyhez a szerencsésebbek nem férnek hozzá. Mert egy nagy titok és csoda az, hogy 8-12 óra meghúzott, lemelózott munka után valaki otthon is áll a lábán, nyakába veszi a háztartást, a családot, a gyerek leckéjét. Én nekik akarok segíteni 2018 áprilisát követően is.

Nekik akkor lesz könnyebb, ha nekem nehezebb lesz. Ez ennek az ára.

Én egy olyan Magyarországban hiszek, ahol belenézhetünk a gyerekeink szemébe és megígérhetjük nekik, hogy ha felnőnek nekik jobb életük lesz, mint nekünk volt. Azt ígérhetjük nekik, hogy a világ ott van előttük és csak arra vár, hogy fedezzék fel. Azt ígérhetjük nekik, hogy ha kitartó vagy és elkötelezett megvalósulnak a céljaid. Azt ígérhetjük nekik, hogy senkit nem hagynak az út szélén.

Én egy olyan Magyarországban hiszek, ami nem a gyűlöletre épül. Ne a fortélyos félelem igazgasson minket! Én abban hiszek, hogy Európa és az európai Magyarország nem egy sok százéves megvalósulatlan ígéret mindössze, hanem közös múltunk, jelenünk és jövőnk is. Mert Magyarország csak akkor lehet sikeres ország, ha együttműködésre épül. Együttműködésre itthon és külföldön egyaránt.

Barátaim!

Aki azt gondolja, hogy politikusnak, országgyűlési képviselőnek lenni annyi, hogy felmegyek egy listára, kitárgyalgatok vagy kiüzletelek egy-két bejutó körzetet, ki-be járok ugyanazzal az egy-két gondolattal a tévéstúdiókba, az nem politikus.

Az a mások kilátástalanságáról való beszédből él meg.

Kedves Barátaim!

Ki kell mondanunk: ma az Országgyűlésben – néhány kivételtől eltekintve - szavakban és álmodozásban erős, áldozathozatalban, felelősségvállalásban és a dolgok megszenvedésében gyenge politikusok ülnek.

Politikai jól éldegélés van, kockázatvállalás nincs.

Az Együtt a másokért vállalt és magukat kockáztatók pártja. Ti vagytok azok, akik nem ülnek át más székekbe csak azért, mert ott több nulla pihen a bankszámlán. Ti vagytok azok, akik másokért, és nem magatokért mentek a Fidesszel szembeni harcba.

S most is olyan szemeket látok itt, amelyek elszántak és kérlelhetetlenek, ha az elesettek, a megalázottak, ha Magyarország a tét.

Soha nem tudnám a hazám helyett a politikusi jól éldegélést választani. Soha nem tudnám azt mondani: „nézd, majd 2022-ben”.

Éppen ezért számíthattok rám, és én számíthatok rátok.

Az Együtt ott lesz a 2018-as Országgyűlésben.

Kedves Barátaim!

Ti vagytok azok, akik miatt másoknak ebben az országban könnyebb és jobb lesz, akik erőt adtok azoknak, akik elfáradtak.

Ti menthetik meg az országot Orbántól, ti menthetik meg a jövőt.

Munkára fel, köszönöm, hogy meghallgattatok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdunora.blog.hu/api/trackback/id/tr9813576837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása