Orbán és a pusztában bolyongó nyugati elit

2016. június 10. 09:22 - hajdunorablogja

A magyar miniszterelnök a számára kedves nemzetközi környezetben, a visegrádi országok vezetőivel találkozott a minap Prágában. Meg kell becsülnie minden nemzetközi találkozó lehetőségét, hiszen Orbán Európa nagyon sok országában lényegében persona non grata. 

A miniszterelnök nem is okozott csalódást, hiszen ismét megtartotta immár szokásos kioktató szónoklatát a nyugat-európai országok és vezetőik számára. Megtudhattuk, hogy az unió nyugati vezetői "elhasználódtak", az "emberek ellenében hozzák meg a döntéseiket" és egyébként is Nyugat-Európa legitimációs válságban van. Ráadásul gyenge gazdasági teljesítményük okán nincs is joguk a továbbiakban irányítani az európai projektet, adják át a stafétabotot a dinamikusan fejlődő visegrádi országoknak. A tények persze nem a miniszterelnök szavait igazolják vissza, hiszen a magyar gazdaság teljesítménye az utóbbi negyedévben a megelőzőhöz képest 0.8 százalékot esett vissza, ennél rosszabb számokat az unióban csak Görögország és Lengyelország tud felmutatni. És az adatok különösen plasztikusan bizonyítják azt is, hogy Magyarország gazdasági teljesítménye sehol sem lenne a most éppen ismét leszólt uniós pénzek nélkül – amelyeket az ugyancsak leszólt uniós elit döntései biztosítanak Orbán és csókosai példátlan gazdagodásához.

orban_eu_mti1548.jpg

(fotó: MTI)

A beszéd legfigyelemreméltóbb gondolata azonban az volt, hogy Orbán Viktor szerint az európai vezetők "intellektuálisan lusták", mert szüntelenül keresik a közös európai megoldást. A kormányfő az unió lényegéről nyilatkozott lesújtóan, hiszen az "Európa projekt" fennállása óta legfontosabb eleme az állandó konszenzus keresés - az Európai Unió ezért lett azzá ami. A miniszterelnök nem egyszerűen nem érti Európa lényegét, hanem azt akarja tudatosan lerombolni, ami nélkül az unió nem életképes. 

Van azonban valami, amit Orbánnak és a beszédíróinak nem ártana figyelembe venni. Az unió polgárainak Európáról alkotott véleménye valóban nem egyezik a unió néhány országának kormánya által hangoztatott narratívával. Ilyen ország például Magyarország. A Medián friss adatai szerint például Magyarország uniós tagságának a támogatottsága a magyar társadalomban 77 százalékos. Egy a közelmúltban nyilvánosságra került kutatás pedig azt mutatja, hogy Magyarországon a válaszadók 61 százaléka vélekedik kedvezően az unióról, míg Lengyelországban ez az arány még magasabb, 72 százalék. 

Valójában tehát éppen a magyar kormány folytat a magyar társadalom értékítéletével szembenálló európai politikát. Ideje lenne meghallani a valós igényeket és nem Brüsszelnek üzenni pusztába kiáltott szavakat... 

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdunora.blog.hu/api/trackback/id/tr828796944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.10. 09:43:59

A valós igény a harc a brüsszelita elnyomás ellen.

bench59 2016.06.10. 16:12:20

Lassan meg kellene érkeznünk Európába...Csak a veszett kutya harapja meg a kezet amelyik eteti...Obán a mohácsi vész óta a legnagyobb kártevöje a magyar nemzetnek, nem elég, hogy lepaktál a volt KGB.-s , tömeggyilkos Putyinnal, elárulja a magyar alkotmányt, ellopja az emberek pénzét..., megsért minden demokratikus vivmányjogot.. és kizárja Magyarhont az európai közösségböl...jóvátehetelen amit elkövet...erös pszichopata vonásokat mutat.,,még ...a kutyámat sem bíznám rá....szomorú. Szegény Magyarország!!!

Mr. Waszabi 2016.06.10. 16:29:34

Brüsszelita elnyomás - ez jó, jót röhögtem rajta. Pénzzel nyomnak agyon - vajon van olyan csóresz, aki ennek nem örülne? Mert azt azért látni kell, hogy az ország az EU-csatlakozás óta bővül, épül szépül - itt ugyanis a kapitalizmus, azaz a tőkésedés, hatékonyság még gyerekcipőben jár. Az emberanyag megvan hozzá - ezt támasztja alá, hogy több neves nemzetközi cégnek is itt van a szíve-lelke. Kevesen tudják például, hogy informatikai szolgáltatásokban kiemelkedőt alkotunk. IBM, Avon, és még sorolhatnám. Viszont tőke szempontjából még egy pár évtizednyi türelemre lesz szükség, ugyanis az eddigi magyar politika nem a tőke felhalmozását, hanem innen való kimenekítését vagy értelmetlen felélését favorizálta és ezt teszi most is. És közben ugatnak, hogy magyar tőke kell. Értelmetlen, ellenérdekelt intézkedések tucatjai történnek naponta - ebből nehezen lesz hazai tőke. Plusz olyan adóterhek, amilyenek tán a világon egyedül itt vannak. Ne tessék hát csodálkozni, hogy nem jön össze az a hazai tőke.

Mr. Waszabi 2016.06.10. 16:39:42

@bench59: jól írtad. Nem gondoltam 25 éve, hogy ilyen nehéz lesz átlépni a vasfüggönyt. Nagyon sokan nagyon sokat kellett hackeljék a nép többségének egészséges piaci törekvéseit ahhoz, hogy mára távolabbra kerüljünk, mint 1989-ben voltunk. Mármint értelmileg. Pedig nem hülyék ám itt az emberek - ha azok volnának, nem dolgozhatna több százezer magyar más, fejlett EU tagállamban. Gyanítom, kötelezővé kellett volna tenni itt 25 évvel ezelőtt, hogy aki politikus, főtisztviselő akar itt lenni, nos, annak a fejlett országokban kelljen 5 év gyakorlatot szereznie. Már csak, hogy a koszon kívül valami értelmes dolog is ragadjon rá. Hisz, aki buta, "úri muri" szinten böfögő, még emberileg is, nem hogy szakmailag, akármely területen, nos, az hogyan mondhatna okosságokat, pláne tehetné kötelezővé törvényekben, amiről fogalma sincs. Brute force, ez az Orbán-kormány és a fidesz hatalom. Vagy ómagyarul - földesúri rendszer. Az, amelyiknek buta önpusztítása ellen lázadtak itt némely értelmes főurak - 180 éve. Széchenyi, Wesselényi és a többiek. Orbánisztán őket szégyeníti meg. Ha Orbánon múlna, akkor itt ma is pottyantós, ásott budiba szarnánk.

röf 2016.06.10. 16:42:38

Brüsszel elkészült a munkával, megásta az EU sírját.
Már csak az a kérdés, ki és mikor löki bele....

Janossz 2016.06.10. 17:41:00

Az állatvilág EU-ellenes ma.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.06.10. 18:12:01

Az uniós bürokrácia nem egyenlő Európával
Egy ilyen okos nő ezt nyilvan tudja...higy mégis ugy csinal mintha nem tudná, betudható annak hogy politikus.

Visceroid 2016.06.10. 18:20:52

"Gyanítom, kötelezővé kellett volna tenni itt 25 évvel ezelőtt, hogy aki politikus, főtisztviselő akar itt lenni, nos, annak a fejlett országokban kelljen 5 év gyakorlatot szereznie. "

Nem volt 5 év, de azért Oxford megvolt Soros papa pénzén.

Kalap úrfi 2016.06.10. 20:40:01

szegény ovi annyira persona non grata, h merkell, putyin, cameron stb stb IDE JÖNNEK MAGYARORSZÁGRA

szeretne hajdunóra ennyire png lenni

Kalap úrfi 2016.06.10. 20:55:11

Úristen, az Eb megnyitón a francia légierő repülőgépei húztak el a stadion felett. ez már az orbáni fasizmus leplezetlen jele!

Conchobar 2016.06.11. 05:46:02

"Valójában tehát éppen a magyar kormány folytat a magyar társadalom értékítéletével szembenálló európai politikát." - Ebből az egy mondatból kiviláglik, hogy egy politikus írta a posztot. Eszébe se jut megkérdezni a magyar társadalmat az adott kérdésről, helyette inkább a saját véleményét próbálja eladni a köz véleményeként. Sajnos a túloldalon álló garnitúra is épp annyira demokratikus felfogású, mint a leválthatatlannak tűnő csúti minidúcse

tujapecér 2016.06.11. 06:24:34

Úristen, az Eb megnyitón a francia légierő repülőgépei húztak el a stadion felett. ez már az orbáni fasizmus leplezetlen jele!

@Kalap úrfi:
Azért nehogy párhuzamot vonj már a két esemény közé, mert igen bornírt gondolat lenne!

tujapecér 2016.06.11. 06:31:54

@Kalap úrfi:

Merkel: a legnagyobb munkáltató Magyarországon
Putyin: Mint hitelező és kedves...
Cameron: az EU szétverésében társa.
Az USÁba például nem hívták meg, csak olyan eseményekre ahol 12 egy tucat politikus is jelen volt , igaz család nélkül...

Kalap úrfi 2016.06.11. 07:00:43

@tujapecér: 2016.06.11. 06:24:34 természetesen nem lehet párhuzamot vonni, semmi hasonlóság nincs a két esemény között (LOL)

ezzel a felsorolással mit is bizonyítottál? ja, a közös fotó Obamával kimaradt az életedből?

Ad Dio 2016.06.11. 07:01:54

Eu párti vagyok ÉS EU kritikus. Belül szeretnék maradni a közösségen, de szeretném, ha ez a közösség megváltozna, mert a ma képviselt útvonal egyre működésképtelenebb. NEM akarok Európai Egyesült Államokat. NEM akarok folyamatos integrációt. NEM akarok brüsszeli vízfejet. Ami magától is működik, azt kell nyomni, ami nem megy elhagyni és esetleg új lehetőségeket keresni a kooperációra.

Szerintem EZ a hozzáállás a leggyakoribb abban a bizonyos 70+ százaléknyi EU-párti magyar közt. Mert hiszen nem kötelező birka módra elfogadni mindent ugyebár...

Lajos Csánó 2016.06.11. 07:37:25

@Kalap úrfi: Nyugi! Orbánt a fehér házba soha nem fogják meghívni,még kutyát sétáltatni sem!

MACISAJT 2016.06.11. 08:09:31

"Háttérhatalom márpedig nincs" böfögik a ballibák, a Bilderberg találkozó alatt...

"Orbán Európa nagyon sok országában lényegében persona non grata. " böfögi egy kék barisnya, miközben Orbán minden igyekezetük ellenére Európa jelenleg egyik legfontosabb vezetője.

" Soros György intézetei tele vannak poloskákkal"... ja ez tényleg így van és nem a szurkos változatra gondolok:)

Kalap úrfi 2016.06.11. 08:43:33

@Lajos Csánó: és? ferikét meghívták, és mire mentünk vele? helyette a térségünk 3 vezető hatalmának legnagyobb képviselője jött el hazánkba. mondom, szeretnétek ti ennyire elszigeteltek lenni

.Gordon Gekko. 2016.06.11. 08:53:36

Orbán sehol sem persona non grata, a ballibek viszont itthon is.

Ez nagyon fáj nekik, de 2018ban sem változik.

Marad az ajvé

Krisz11 2016.06.11. 09:15:05

A szabad piac, az emberek és áruk szabad áramlása működik. Ennyit érdemes megtartani, a többi tekintetében viszont Brüsszel elnyomó hatalomként viselkedik a népakarattal szemben menve. Ebben az E unió és a Szovjet közt semmi különbség nincsen.

csakférfi 2016.06.11. 09:25:25

@Mr. Waszabi: A 17 éves fiam kiszólása 2 hete: "ez egy nagy szar". Nohát akkor lehet újjal mutogatni a politikusokra,végül is bármelyikre. Ez itten egy minimàlbéren tengődő orszàg. Nehogy illúzióid legyenek a " fejlett nyugati politikusokkal" kapcsolatban. Mindegyik multi arra törekszik hogy a nyereséget hazavigye. Mégis mit gondolsz miért van jólét a "fejlett demokráciában". Azért mert itten a balkánon meg kelet ázsiában 350 euró a munkabér, vagy az körüli. MR politikusaink meg engedik. Ne gyere nekem azzal a szlogennel hogy termelékenység. Mert azt a multik vetítik a könyvelésben elénk. Ők nem szocialista jótevők. Hanem körmőnfont gazemberek. Tehát a nyugati jólétet soha nem fogjuk elérni. Ezt veheted készpénznek. Mellesleg az amerikai lakosság 51 százaléka máról holnapra él a hitelei fogságában. Attól még hogy ezer lakosra vetítve több a milliárdos még nem jelenti azt hogy mindenki jól él. Viszont a GDP verhetetlen. Ez meg a statisztika hazugsága. :)

Fekete Pestis 2016.06.11. 09:31:23

@BircaHang Média szerkesztősége: mindegy, majd tanulnak demokráciát putyintól.

Fekete Pestis 2016.06.11. 09:38:26

@Ad Dio:

szerintem a nemzeti eliteknél [és a nemzetállamnál] kártékonyabb dolog nincs.
ha a nemzetállamokon múlna, az országok kózötti vándorás aránytalanul megnehezedne. mindezt azért, hogy zavartalanul hozhassanak illogikus, a saját országuk elitjének és nagypofájú proletariátusának kedvezó törvényeket, amiket a mobilitásukban meggátolt munkavállalók és töke finanszírozna.

Fekete Pestis 2016.06.11. 09:48:15

@csakférfi:

persze, a multi sem szent. mindazonáltal
a. a multi hasznosabb, mint a nagypofájú helyi [föleg magyar!] elit, mert technológiát és tökét hoz az adott országokba [föleg mo-ba]
b. nem véletlenül akarnak az átlagnál tehetségesebb emberek multiknál dolgozni [és nem a helyi kis és kózépvállalatoknál].

nyugati jólét elérhetö lett volna mo-n, ha a magyar nép nyugati módon [és nem béres-cseléd módján] gondolkodott volna. gondolok itt a tervezésre, a kompromisszumkeresésre, az épitö vitákra, a relativizálásra [nem, nem a holokausztéra ;)], és az egymásban való bizalomra, a normakövetésre [nem, nem az orbán által propagált "rend"-röl van itt szó], stb.

az a sajnálatos, hogy orbán még tapsol is az eu válságának. na ja, a kompromisszumok és az értelmes tervezés az ö felfogása ellen vannak.

Mr. Waszabi 2016.06.11. 10:08:37

@csakférfi: sztem fordítva ülsz a lovon, sok tekintetben. Ki tehet arról, hogy itt az alacsony jövedelmek mellett a világon az egyik legmagasabb adóterhelés van? Az nem a külföldieken múlik. Van egy nagyon vízfejű államunk, amelyet már rég racionalizálni kellett volna, de ez nem történt meg és jelenleg éppen hízik. És nem a tanári kar vagy az egészségügy, hanem a hivatalnok réteg.
Az természetes adottság, hogy a nyugdíjasokat és a gyerekeket el kell tartania az aktív keresőknek. Ezen nem lehet spórolni, mert visszaüt. Azon viszont lehet javítani, hogy ugyanezen aktív rétegeb belül hányan végeznek új értéket termelő munkát és hányan csak szintén "eltartottak". Ha megnézed a piaci és az állami alkalmazottak átlagbérét, valamint az utóbbiak bértábláját is mellé teszed, akkor nagyon feltűnő lesz valami. A két átlagbér között kb 10 eFt van, KSH szerint. 234 piaci vs. 226 állami (lehet, nem pontosak a számok, de valami ilyesmi). Ugyanakkor azt egészen biztosan kimondhatjuk, hogy az állami bértábla rosszabbul fizet. Hogy jöhet ki még is majdnem fej-fej mellett hasonló átlag? Úgy, hogy túl sok a magas beosztásban dolgozó, magas keresetű vezető a struktúrában. No, ezen kellene faragni picit. És akkor kevesebb adó is elég volna, vagy jutna belőle az alapvető szociális ellátásra is rendesen.
Az én fizetésem nem tud több lenni, mint amennyit a munkám hoz alkalmazóm konyhájára. Legalábbis tartósan nem tud, mert előbb-utóbb lapátra tesz, ha még is így alakul akármi okból. Ez emberenként dől el, s nem hatalmi döntés kérdése.

A gonosz külföldi? Először pénzt, technológiát hoz ide. Infrastruktúrát, gyárat, szolgáltatást épít belőle, munkahelyet teremt. Az itt élőknek. Olyan fizetést ad, amelyért elmész oda dolgozni. Ha senki nem megy, akkor magasabbat, ha túljelentkezés van, akkor alacsonyabbat. És ezek után komolyan szemére veted, hogy minek van itt, illetve, hogy nem fizet neked itt annyit, mintha hazájában dolgoznál? Miközben minden neked fizetett forint után +2-őt kell betolnia az államkasszába? Sztem érdemes átgondolni ezeket. A külföldiek némelyike valóban agresszív munkaerőpolitikát folytat, szó se róla. Valamilyen szinten visszaél a munkavállaló kiszolgáltatottságával. Viszont van döntési lehetősége a többségnek, egyénileg, hogy ott dolgozik-e annyiért vagy másutt másmennyiért. Hol ezzel a probléma, azon túl, hogy ahhoz viszonyítod itteni helyzetedet, hogy más országokban, más politikai és gazdaságpoliikai körülmények között magasabb bért keresnek és kevesebb adót fizetnek, mint te itt?

A világgazdaság egyetlen hatalmas piac. Az, hogy kis országunk épp hol helyezkedik el abban, nos, azon múlik, hogy mennyire hatékonyan használjuk fel a rendelkezésünkre álló erőforrásokat. De, aki fel akarja rúgni e hatalmas piac szabályait, az kiírja magát a versenyből. Van rá pár rossz példa, látható következményekkel. Argentína, Venezuela, Észak-Korea, Görögország, aktuálisan. Aki nem akarja észrevenni ezeket, mármint, hogyan s milyen unortodox intézkedések mentén mentek tönkre, nos, az nagyon bután viselkedik.

Az amerikaiakat nem szabad összehasonlítani velünk - egy nagyon más környezet. Viszont azt azért el lehetne tőlük tanulni, hogyan lehet egy 2 szintű szövetségi rendszert hatékonyan üzemeltetni - évtizedeken át. Az EU problémái ugyanis abból fakadnak, hogy felülről nagyon nehéz ilyet építeni. Az alulról szerveződéshez pedig fel kell ismerni saját érdekeinket, és be kell látni azokat. Akkor történhetnek érdemi lépések, amik előrevisznek. Azt meg nagyon mély meghajlással meg kell köszönni a fejlett európai országoknak, hogy be akarnak minket integrálni az EU-ba. Mert akkor is piacuk lennénk, függnénk tőlük, ha nem támogatnák pénzzel gzdasági felzárkózásunkat. Én sosem értettem, mi dolgozik 80 millió német fejében, hogy ahelyett, hogy ránk szórják a milliárdokat, miért nem a maguk életvitelén javítanak azzal. Vannak ott is problémák, ott sem minden fenékig tejfel mindenkinek. Fordított esetben Magyarország, a magyar emberek nem foglalkoznának ilyen gondolatokkal. Szóval, sztem van még mit tanulni bőven, úgy a rossz példákból, mint a jókból. Akinek nem gazdag az apukája, és nincsen a földjében olaj, vagy más nemzetközileg kelendő ásványi kincs, nos, annak a tanulás, az okosodás az egyetlen lehetősége. Mint a svájciaknak, japánoknak pl.

kvadrillio 2016.06.11. 11:20:30

Újabb rablógyilkosság elkövető nélkül

Három hete Túronyban vertek agyon egy német férfit a saját házában. Korábban Mendén és Érden öltek meg két idős házaspárt rablógyilkosok. Tettesek sehol sincsenek, a nyomravezetői díj egymillió forint.

IMPOTENS PINTÉRBÁC SI ENNEK MÁR VÉGET VETHETNE !+ VALAHOGY ÚGY..., HOGY KIUTASÍTJA EZEKET A CIGÁNYOKAT ÉS AZ ÖSSZES HOZZÁTARTOZÓJUKAT ORSZÁGUNKBÓL !!!!!

KURVÁRA TELEVELÜK A HÓCIPŐM...ÉS SOKADMAGAMMAL VAGYUNK ÍGY MÁR 26 ÉVEHHH...

kvadrillio 2016.06.11. 11:24:10

@kvadrillio: ... avagy ezeket a cigányok által folyamatosan elkövetett gyilkolásokat ORBÁN-PSZICHOPATA BÁCSI ÉLVEZI ????????? HA VISZONT ÚGY ÉRZI, HOGY TEHETETLEN EZEK ELLEN MONDJON LE ÉS ÚJ TEHETSÉGESEBB EMBERT VÁLASZTUNK A VÉGLEGES MEGOLDÁSRA !!! ÉS...IGEN ! VAN HELYETTE MÁS VEZÉRÜRÜ SZÁZÁVAL ! EGYÁLTALÁN NEM OLYAN KIVÁLÓ VEZETŐEGYÉNISÉG, HOGY NE LEHETNE AZONNAL PÓTOLNI ŐT ! :)

Ad Dio 2016.06.11. 12:25:27

@Fekete Pestis:

Túl lehet tolni a nemzetállamot is. Viszont nem az ördögtől való dolog az. A nemzet a legnagyobb közösség, ami természetesen szerveződik (nyelv+kultúra). Ami ennél nagyobb, az már csak és kizárólag ideológiai és hatalmi alapon szervezhető birodalom formátumú (ld. USA, Kína, Oroszország). A birodalmakat az ideológián kívül az erő és a sikeresség tartja csak egyben. A sikeresség pedig általában kifelé irányul - ami háborút és nyomort jelent mindenkinek aki nem tagja a birodalomnak.
NEM akarom, hogy az EU birodalommá váljon! A Nemzetállamok Európája egy békés, demokratikus, sikeres régió lehet. Az Egybesült Európa Oroszország szájában, viszont potenciális 3. vh forrás. Ráadásul el is búcsúzhatunk a demokráciától. Jön ami Oroszországban, az USA-ban vagy épp Kínában van :-(.

jandera 2016.06.11. 12:31:55

@BircaHang Média szerkesztősége: Jaj, most látom csak te is itt vagy, már úgy hiányoztál...
Vagy gyere haza, adózz és pofázz, vagy maradj kint és ott adózz és nekik pofázz!

csakférfi 2016.06.11. 12:58:51

@Mr. Waszabi: Komoly????
Mármint a hoszú-hosszú okfejtésed.Amit válasz gyanánt nekem írtál.
magyar kamionos keres nettó kb.2-300 ezer Ft.
anyacégénél a német kamionos ugyanazon járművel ugyanazon km.-rel ( 2016 " A minimálbér bruttó 8,5 euró lesz") Kb. a háromszorosát.Tehát állításaid elvén a német kamionos ------
(Az én fizetésem nem tud több lenni, mint amennyit a munkám hoz alkalmazóm konyhájára. Legalábbis tartósan nem tud, mert előbb-utóbb lapátra tesz, ha még is így alakul akármi okból. Ez emberenként dől el, s nem hatalmi döntés kérdése.)-------Sokkal kevesebb üzemanyaggal sokkal több terhet visz azonos km.-en.
A logikád helytelen és ez csak a sofőrökre vonatkozó állítás.van más is pl. hegesztés ----magyarországon hegeszteni ugyanazt a vasat 1300 ft/óra Németországban ugyanazt a vasat 12-15 euró.Ezt a kollégáim állítják.Akik kinnt vannak.megbízhatóak nem csak ivócimborák.Tehát hadd ne soroljam.Fogadd el hogy a Robert Bosch hatvani üzeme a német tulajnak nagy biznisz,mert a németek nem dolgoznak folyamatos 4 műszakban nettó 150 e.-ért.Azért jön ide és hozza a technológiát mert a politikusaink ezt jóváhagyták régen.minden más forrás ami a termék előállításához kell világpiaci áron van.Kivéve az emberi erőforrást.
Tehát maradjunkannyiban hogy a multi gonosz és csak a nyereség érdekli.Leszarja a hátadmögött hogy milyen a "végzettséged" annyit kapsz mint itt a hozzád hasonlók.A nyereségét meg hazaviszi különböző legális csatornákon---amortizáció(immateriális javak,materiális javak)--pl.
Tényleg ennyire csókolod a seggét a multinak?Mindegy hogy magyar vagy külföldi.A kettő egy és ugyanaz.

csakférfi 2016.06.11. 13:07:19

@Fekete Pestis: ne vedd sértésnek,a magyar összekacsintós nép."a fejétől bűzlik a hal,mégis a farkától pucolják".

-
Ha nem emelik fel az okosakat,
a nép közt rend es béke fakad;
ha nem kell többé a ritka, drága,
megszűnik a nép kirablása;
ha nem a vágy uralkodik,
a nép szíve megnyughatik.
-
Lao Ce Út és erény könyve. I.e 6 .sz.
Ezek nem újkeletű problémák.csak Orbán és más emberek a GDP,Fejlődés álarca mögé bújva a népet lenyomorultazzák s hibáztatják önnön sorsáért.Ez nem csak nálunk van így a "fejlett nyugat rákfenéje" az állandó fejlődés mítosza.

Mr. Waszabi 2016.06.11. 18:14:54

@csakférfi: én általában három, nagyon negatív magyar szó másféle kombinációjában vagyok kénytelen gondolkodni. Nincs. Semmi. Baj. Muszáj, hogy ezeket másképp rakjam össze értelmes magyar mondatokká, ha nem akarok az őrület azon fokáig eljutni, amire neked sikerült. Mert elsődleges szempontunk, sztem, valamennyiünk számára, hogy az aktuálisan nem értett, ám velünk kényszerűen történő valóság diktálmányait túl éljük. Nekem ez 30 év óta sikerül - anélkül, hogy leragadtam volna bárki politikus aktuális ígérményei mentén. Akik közül menetközben azért sokan elvéreztek. Nos, van bármi illúzióm afelől, hogy Orbán is kifingik saját maga által okozott stresszei miatt? Sztem nincsen. Mert ezen állítás sosem volt illúzió- hanem tény volt már 30 éve is. Az ember vigyázzon magára, úgy vagyok vele, hasonló idő óta. Hogy ki, mikor, miért, mit szeretett volna itt hinni? Hát ki nem szrja le? Annyi embert láttam itt a szakadékba lehullani, hogy össze sem tudnám számolni. Azért nem, mert nem fontos, ki, mikor miért választotta a szakadékot képzelt menekülési útvonalnak. MIndegyik hülye döntést hozott, ez a lényeg. Most nekem kéne elnézést kérnem bárkitől, vagy te fogsz, mint legfrissebb avatatlan hozzászóló? Már csak hogy tudjam, mi a kötelességem, az aktuális rendszrban.

csakférfi 2016.06.11. 18:28:52

@Mr. Waszabi:
, ha nem akarok az őrület azon fokáig eljutni, amire neked sikerült."
Tessék??
Idióta vagyok és őrült???
Bakker.Gondoltam a számok és a tények a valóságot tükrözik s nem valamiféle burzsoá ,neofeudalista hitrendszert.
Tévedtem.
Egyben egyetértünk!Orbánnak és sleppjének mennie kell.Így vagy úgy de ez lesz.Hogy addig is egymás "faszát" méregetjük az abból adódik hogy Te nem tudsz mást valóságként elképzelni a jövőben csak a hierarchikus pénzalapu tekintélyuralmi kasztrendszert.na ezért vizionálnak agymosott tudósok másik otthont (bolygót) az embernek.
Vonatkoztass már el egy kicsit.mi az ami a szenvedést a megalázást erősíti??
Az hogy valakinek többje van mint másnak.Ez nem irigység hanem kiszolgáltatottság!!!
Bazdki ember nem szeret kiszolgáltatott lenni.ez az egyenlőség elve amit a görög bölcsek kiagyaltak.
Mi a bánatos tököm van ezen egyszerű ok-okozatnál ésszerűbb!!

csakférfi 2016.06.11. 18:35:33

@Mr. Waszabi:
Most nekem kéne elnézést kérnem bárkitől, vagy te fogsz, mint legfrissebb avatatlan hozzászóló?
Most ez volt a "beavatásom".Vagy mi a viharos hátszél???
Mopndd már rám azt a három negatív magyar szót.
Nem Te vagy az első sem nem az utolsó!!

csakférfi 2016.06.11. 18:58:15

@Mr. Waszabi: Sikerült felfognom a "mondandódat"
Többször át kellet olvasnom.
Bocsánat!
Komolyan!!!!
Megértelek. :)

Mr. Waszabi 2016.06.11. 19:18:33

@csakférfi: mit mondhatok erre? Gratulálok. Nem dehonesztálólag, hanem őszintén. Már amennyiben őszintén mondtad, végül, amit. Ha meg nem, akkor annak következményeit majd te látod, nem én. Ami biztos, hogy én elég régóta osztom az észt - nem itt kezdtem, hanem még akkor, amikor itt még nem is volt internet - olyanoknak, akik nyilatkoznak olyasmik tekintetében, amit soha nem tapasztaltak, ergo , nem is tudják, amiben itt szakértőnek akarnak mutatkozni. Nem megsértődni kell, hanem tanulni, sztem. Én is olyanoktól tanultam az elmúttévtizedekben, akiktől lehetett mit - de a delikvensek névsorában az Orbán kormány dilettánsainak egyike sem szerepelt. Véletlen volna? Nem hiszem. Aki valamiben okos, azt más emberek ismerik el valós ténykedéseik, eredményeik nyomán. Aki meg nem, az hiába költ x milliárdot arra, hogy őt akárminek elismerjék - attól még pont ugyanolyan hülye marad, mint kiskorában is volt - csak többet költött reklámra mások pénzén. Én kérek elnézést mások hülyeségéért? Ugye nem? Remélem.

csakférfi 2016.06.11. 19:29:49

@Mr. Waszabi: Mindig őszinte vagyok!
:) :)
Megerősítés!
Bocsánat!!
:)

Mr. Waszabi 2016.06.11. 19:47:30

@csakférfi: sztem nem jó,ha egy férfi álcát ölt, akármi miatt. Tudnia kell valamit a név mögé is tenni,pláne ha ilyen nevet vesz magára. Légyszi, ne nekem picsáskodj, mert nagyon szarul néz ki. Kösz, a többi valódi férfi nevében is.
Nincs harag, csak olyan névvel takaródzol, amelyet sokan mások valóban jogosan viselnek. Én meg nem kedvelem a álcázott maestrokat.

csakférfi 2016.06.12. 10:25:20

@Mr. Waszabi:
Csinálj forradalmat kisöreg ,ha már így helyrejött az észjárásod és ismét sértegetni mersz.Én azt Teszem!!Ez nem a szakadék amire te asszociálsz.
Bazd meg!!Mégis mitgondolsz miért kértem bocsánatot Te köcsög!!!
Azért bazd meg mert felfogtam a rettegésedet a "hatalommániás" elittől.
Én meg nemkedvelem a meghunyászkodó parazitákat.Akik tudják mitől döglik a légy ,de hasznot abból húznak hogy nem merik felvállalni az agyoncsapását a légynek....Istenem ha hinnék !!!Fohászkodnék hogy BAJ:HIBA:SEMMI.
Istenem annyira félted a jólétedet.A kényelmedet.Még ezt hívod tanulásnak.Az hogy bocsánatot kértem az nem jelenti azt hogy ztérdre estem a """NAAAgyságod" előtt .
Tanulj meg önmagadat függetleníteni és avállald a következményeit.A bölcs a nehéz utat választaj.Ami elsőre nehéz.Fegyver nélkül forradalom.Mellesleg leszarom az ország politikusait meg multijait.ha a családomban műkszik a függetlenedés.Akkor már nyertem.Nem mindegy hogy milyen terül3etén a földnek és milyen nyelvén ??

Mr. Waszabi 2016.06.12. 12:54:56

@csakférfi: nem is értem, miket hordasz itt össze - nincs köze a gazdasági témához, amit egyébként te dobtál fel. A személyeskedés, vagdalkozás már csak indulat, nincs köze a beszélgetéshez. Nincs baj, néha én is túltolom a biciklit, spongyát rá. Szép napot!
süti beállítások módosítása