Ezek nem Orbán hetei

2017. április 21. 15:43 - hajdunorablogja

Ezek nem Orbán hetei. Nem elég, hogy az Európai Bizottságon kívül már az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának is egyre nagyobb része fordul szembe vele, pedig ők a fő felelősök Orbán elszemtelenedéséért, Európa- és általában nyugat-ellenes politikájának szinte ellenállás nélküli megvalósításáért. A szembefordulók közt azonban mostanra ott vannak eddigi fő támogatói, Manfred Weber frakcióvezető és Joseph Daul az EPP elnöke is, aki pedig lelkesen csápolt mellette a 2014-es választási kampányban. Persze mi már akkor is tudtuk, hogy Orbán kicsoda és mit is akar. Daul csak mostanra világosodott meg – talán egyszerre a jobboldali magyar értelmiségi prominenciával és talán nem függetlenül tőlük.

Orbán azonban az unió fő aktorai mellett már az amerikaiakkal is ujjat húzott. Egyszerre az európaiakkal. Még jobb, hogy végtelen bölcsességében éppen most mozdítja el a washingtoni nagykövetet, amikor az amerikai adminisztrációban naponta élesedő harc folyik Trump politikájának befolyásolásáért. (Persze ne feledjük, hogy Orbán katasztrofális külpolitikája nem 2014-ben kezdődött, hanem már 2010-ben, amikor a most hazarendelt nagykövet még az ő külpolitikai főtanácsadója volt. Nem befolyás nélküli poszt, erre manapság nem sokan emlékeztetnek.)

Orbán és állandó „külpolitikai” fegyverhordozója, Szíjjártó soha nem csináltak titkot abból, hogy semmire sem becsülik az általuk „hagyományos” diplomáciának nevezett szakmát. Fogalmuk sincs persze arról mit jelent az. Külföldi útjaikon a körülöttük sürgölődő, a radikális tisztogatások után nagyrészt már fideszes, rosszabb esetben futsalos, haveri alapon kinevezett nagyköveteket, diplomatákat láthattak, akik szakmai tapasztalatok hiánya okán aligha képesek egy kormányzati cselekvéshez alapot nyújtó, a nevét valóban megérdemlő külpolitikai helyzetelemzést készíteni. A diplomáciai kar többszöri lefejezése a Bem téren és a nagykövetségeken először a Martonyi-Németh Zsolt duó működése nyomán, aztán Navracsics, majd három hónappal (!) később Szíjjártó után a neutronbomba hatásával felérő állapotokat hagyott. Most teljes szépségében láthatjuk kibontakozni Orbán úgynevezett külpolitikájának minden részletét és „eredményeit”.

Magyarország szövetségesei ma az EPP (!) által „buta katolikus fundamentalistának” tekintett Kaczynski, pár közép-ázsiai diktátor – emlékezzünk csak a muzulmán Azerbajdzsánnak kiadott, kereszténygyilkos baltásra, ez a „keresztényvédő külpolitika” szempontjából is szép történet. Aztán itt van még Erdogan, a vele való szoros szövetségesi viszonyról mostanában kevés szó esik, csak Szíjjártó és a bárdolatlan török külügyminiszter barátságáról. És persze ne feledkezzünk meg a véres kezű Duterte Fülöp szigeteki elnökről sem, aki felé ugyancsak most nyitottunk.

Ilyen állapotban készül a választások előtti évben Orbán nagy nemzetközi csatái megvívására. Mit lehet ehhez hozzáfűzni?

A magyar választók a jelek szerint kezdenek felébredni az újabb „nyolc év” révületéből, ami érthető okokból Orbánt és klikkjét növekvő félelemmel tölti el. Ezért kezdte el nyíltan fenyegetni „viszkető tenyerére” utalva a vele szembefordulókat, és nyitotta ki újra a ketrecajtót csahosa, a lakájsajtó emblematikus kommentátora előtt, aki nem érdemli meg, hogy a nevét leírják, még kisbetűvel sem.

A sarokba szorított autokraták sok mindenre képesek csak a józanságuk megőrzésére nem. A növekvő társadalmi ellenállás nyomán szükséges politikai kompromisszumokra pedig végképp nem.

Orbán nyílegyenesen halad afelé, hogy a történelemkönyvek lapjaira kerüljön, amit oly nagyon szeretne. Erre egyre jobbak az esélyek – a bukott autokraták címszó alatt. Nem ismeretlen a magyar történelemből.

84 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdunora.blog.hu/api/trackback/id/tr5412443379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.04.22. 15:39:46

" bukott autokraták címszó alatt"

Lemaradtam valamiről ? Ezen a héten is megbukott ?

midnight coder 2017.04.22. 15:41:18

Nagyjából teljesen mindegy. Orbán nem azért van hatalmon mert annyira szereti a nép, hanem azért mert még így is ő a legkisebb rossz. És mihelyt meginogna ebben a hite az embereknek (lásd CEU), azonnal jön a baloldal valami frankó kis húzással, lásd a Botka-féle "fizessenek a gazdagok" kampány és máris látja az ember, hogy még így is Orbánék a legkisebb rossz.

Sok beszédnek sok az alja 2017.04.22. 16:01:41

Nórika, inkább az álláskereséssel foglalkoznál. Egy év nem sok idő.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.22. 16:04:00

Szegény Viktor eladta magát Putyinnak. Ha nem csinálja azt, amit kell, akkor megkeresi pár Magomed. :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.22. 16:05:52

@midnight coder: Ezaz, mantrázzuk csak. Azért remélem, lassan felébred a nép, ahogy a valódi irány világossá válik, és látja a nép, hogy mit kockáztat, ha Viktor hatalmon marad. Mostmár csak a hülye nem látja, hogy visszafelé tartunk, sőt a helyzet már olyan súlyos, hogy Viktor már Kádárabb Kádárnál. A következő szint már inkább Rákosi... vagy Erdogan. Megvárjuk?

Mérnork 2017.04.22. 16:43:23

@Felchutty Bugrisch:
"mit kockáztat, ha Viktor hatalmon marad"
Kockáztatja, hogy a balfékek nem fogják szokás szerint szarrá adóztatni az országot gyakorlatilag eltartó, multinál bejelentve normális fizuért dolgozó "gazdagokat", ahogy ezt anno kúrcsány feri alatt tették, persze szigorúan méltányosságból.
Meg kockáztatja, hogy nem veszik el a gyerekek utáni adókedvezményt, hisz balfaszék szerint aki dógozik az ne akarjon gyereket, ott vannak kolompárék, majd ők nevelnek tizet helyettünk. ;-))

rasztaszív 2017.04.22. 16:52:59

@Mérnork: nem,barátom,azt kockáztatjuk,hogy nem fogunk abba a régióba tartozni,ahol megvalósul egy egységes európai szociális rendszer,és végleg a balkánhoz csapódunk.a migránsválság parádés lehetőség lett volna,hogy a közös szociális rendszer felé mozdítsuk az uniót,ez helyett nyomja orbán a gyűlölködést.nagyon komoly lehetőségeket játszunk el éppen most...

panteon 2017.04.22. 17:03:03

@midnight coder: " még így is ő a legkisebb rossz".
Már rég nem.
Ilyen féreg, megalomániás, gerinctelen, gyáva szar még nem volt miniszterelnök.
Volt idő amikor én is rá szavaztam, de ha valaki nem látja, hogy mit művel ez a barom, akkor az sem normális.

mérsékelt CIA terrorista 2017.04.22. 17:03:51

Milyen orosz gyarmat az, ahol amerikai katonák meg tankok tartózkodnak:

www.blikk.hu/aktualis/belfold/igy-duborognek-az-amerikai-tankok-tatan/d60nftf

Háát, ölég gyatra...

Nórika, a Soros- alapítványoknál biztosan lesz még felszabaduló állás.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.22. 17:18:15

@Mérnork: Nem, nem erről van szó. Ti fideszesek tényleg ennyire mérhetetlenül hülyék vagytok? Viktor lépésről lépésre követi azt, amit Putyin és Erdogan csinál a saját országában. Az mszp alatt én is sokkal több szja-t fizettem (bár ezt némileg árnyalja a magasabb áfa), de ha az a kérdés, hogy a gyerekeim milyen világban nőnek fel, ha ez a nyomorult cigó egy diktatúrát épít körénk szépen lépésről lépésre, akkor tudod mit, nem érdekel a magasabb adó sem., mert más szint a kettő. És mára csak a vak nem látja, hogy merre halad Orbán.

És baszódjon meg az összes tetves fideszes nick, aki itt ontja a hülyeséget, meg az összes bloggazda is, aki hagyja ezt trollkodást. Nem azért jövök ide, hogy itt is ezt olvassam, arra ott van vagy 80 különböző fideszközeli médium. Oldjuk már meg ezt valahogy!

Mérnork 2017.04.22. 17:30:02

@Felchutty Bugrisch:
Az orbán iszonyotokra baromira 1×ű a megoldás, savzzatok kb. 2-2,5 millióan valaki olyanra, aki nektek a szívetek csücske... És onnantól az általatok oly nagyon fikázott választási rendszer hipp-hopp 2/3-ba repíti az orbánverő csapatot. Ez a diktatúra mániátok meg bakker, nagyon túltoljátok.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.22. 17:33:12

@Mérnork: Remélem, hogy ez fog történni, amíg nem késő. A te hülye érdekedben is.

panteon 2017.04.22. 17:38:14

@Mérnork: Az a 2-2,5 már rég nem annyi, uganis az értelmesebbje már látja, hogy mi folyik itt.
A diktatúra nem csak akkor diktatúra, ha lelőnek mert nem az a véleményed mint a vezető hatalomnak.
Az akkor is diktatúra, ha megszüntetnek újságokat mert csúnyát mondott a nagyvezetőre, meg felvásárol médiákat ami csak azt hajtogatja ami a nagyvezetőnek kellemes, meg a befizetett adó elveszti közpénz jellegét ha egyik számláról átkerül a másikba, stb.
Ezt a törpecigányt nem érdekli semmi és senki a hatalmán kivül, szarik mindenkire, rátok is...

Zsoltbacsi 2017.04.22. 17:56:04

@Mérnork:

Egyetertek, csak egy kis pontositas:

"normális fizuért dolgozó "gazdagokat", ahogy ezt anno kúrcsány feri alatt tették, persze szigorúan méltányosságból."

Ezt mar Bokros elkezdte. O a "gazdagoktol" elvette a csaladi potlekot, egyetlen szepseghibaja, hogy neki meg a minimalber duplaja felett mindenki volt a gazdag (mostani erteken 170 felett....).

lehet más a handa-banda 2017.04.22. 18:03:23

"A magyar választók a jelek szerint kezdenek felébredni"

Ébredő magyarok fogják megválasztani '18-ban

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.04.22. 18:03:24

Azt már megszoktuk, hogy mindig zsebhokizik, de miért vigyorog ilyen hülyén hozzá??

lehet más a handa-banda 2017.04.22. 18:05:58

@panteon:
"Az akkor is diktatúra, ha ... felvásárol médiákat ami csak azt hajtogatja ami a nagyvezetőnek kellemes,"

Ez a zindexes fórum is hamarosan a Simicskadiktatúra kezére kerül. Meneküljön mindenki amerre lát

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.22. 18:10:23

@lehet más a handa-banda: Miért, felégeti, mint Mészáros a Népszabadságot? Miközben azt hazudozza, hogy nem is ő vette meg?

illaim 2017.04.22. 18:30:31

Az itt hozzászóló, Orbánt éltető beírásokból egyértelműen látszik, hogy remegnek a hatalom elvesztésének a gondolatától! LOL
Mert akkor egyből kiderülne, hogy csak egy pitiáner köztörvényes bűnözők!

legális 2017.04.22. 18:49:10

@panteon: Barátom! Attól, hogy ócsárolod a Miniszterelnököt még nem világos, hogy ki az a vezérkos, aki mögé beálltok 2,5 millióan.
Amíg nem tudsz ilyet kitenni a placcra, addig csak 3-5 egymás nyakát a választás után elharapni akaró kollaboráns szervezet kínjában összehozott közös képviselőjéről beszélhetsz, ami nyilván rosszabb mint a mostani vezetés.
Azért azt se felejtsd el, hogy a választópolgárok több mint felének életében messze Orbán volt a legjobb vezető, a többinek meg még nincs véleménye.
Jól látom, hogy veszed a bátorságot meghatározni, hogy ki az ország "értelmesebbje"? Nem vagy kicsit beképzelt? De.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.22. 19:10:16

@legális: Majd meglátjuk. A fideszesek állandóan ezt szajkózzák. Lesz választás 2018-ban, majd az emberek X-elnek. Akkor meglátjuk, hogy milyen lesz a választék, és hogy melyiktől mit várhatunk. A fidesz gondolom megitn program nélkül indul, de tőlük és orbántól legalább tudjuk, mire számíthatunk. Szóval kár azt gágogni, hogy nincs alternatíva. Egyrészt nem is most kell, hogy legyen, másrészt egyre több embernek bárki alternatíva, aki nem csinál oroszországot, vagy törökörszágot hazánkból, mint ahogy orbán tervezi. Nem azért volt a rendszerváltás, hogy ugyanott kössünk ki, csak most kádár helyett orbán legyen a leválthatatlan góré.

midnight coder 2017.04.22. 19:47:29

@Felchutty Bugrisch: Az újkori demokrácia kb. úgy néz ki, hogy a pénz irányítja a médiát, a média az embereket, az emberek pedig megválasztják a hatalmat, ami biztosítja a pénzt... Ami most Orbánék alatt történik, az egyszerűen az, hogy a pénz és a média gazdát cserél: a szociktól átkerül a másik oldalra. De ettől nem lesz nagyobb a diktatúra, mint jelenleg is bármelyik nyugat-európai országban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.04.22. 19:54:22

A szocik alatt a GDP arányos adó terhelés 38 százalék körül mozgott, most 37 százalékon van. Tehát lényegében nem változott. Csak szépnek mutatkozik a bérlistán hogy kevés a személyi jövedelem adó, de a vállalkozó többet fizet utánad, 27 százalék az ÁFA, stb.

panteon 2017.04.22. 20:06:15

@legális: Már mondtam, hogy volt idő amikor én is erre a pöcsköszörűre szavaztam de ha nem látod mi folyik itt akkor nagyon tájékozatlan vagy!
A baloldal simán balfaszok gyülekezete, már ami a pártokat illeti...
Attól mert a baloldalon töketlenek attól orbán még egy megalomániás, hatalommániás, kissebrendűség érzésben szenvedő akaratos önző pöcs.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.22. 20:08:27

@midnight coder: Jó, engem nem zavar, ha te így hiszed. Remélem lesz elég ember rajtad kívül, aki úgy látja, ahogy én, mert a jelek egyértelműek. Viktor lépésről lépésre követi Putyin és Erdogan mintáját, miközben bomlasztja az EU-t. Menjen a picsába.

panteon 2017.04.22. 20:11:32

@legális: "a választópolgárok több mint felének".. van 20 százalék fidesz fan, a baloldalon felaprózódva 45 százalék, és BIZONYTALAN, NEMMONDJAMEG, 35%.
Ez igy már nem a választópolgárok FELE...
Csúsztatsz mint az OrigoTV2HabonyMűvek..

Pipas 2017.04.22. 20:21:59

@panteon: "meg a befizetett adó elveszti közpénz jellegét ha egyik számláról átkerül a másikba, stb."

Az ám a nagy diktatúra b+, te jogászok, közgazdászok zsenije. Menj és szólj is a nagymamádnak, mondd meg, hogy lehet közbeszerzési eljárást indítani a csirkefarhátra, mert az nyilván ki van zárva, hogy a nyugdíja megszűnt volna közpénz lenni, amikor a számlájára került.

De egy biztos, te száz méterről ködben is felismered a diktatúrát, mert ha szocialista párt eladja a pártlapját és azt utána nem tartja el valaki helyettük, akkor az nyilván, ahogy írod erős diktatúra. Olyan erős, hogy a tömegbe lövetés az eltörpül mellette.

Rákérdezhetek? CEU?

kvadrillio 2017.04.22. 20:22:36

JAHHH.....EZ AZÉRT VAN, MERT AMERIKÁBAN TELJESEN MEGSZŰŰNTETTÉK A VÁLASZTÁSI RENDSZERT, OTT CSAK FELKÉRNEK EGY EMBERKÉT BIZONYOS ILLETÉKESÉÉK, HOGY AKARSZ ELNÖK LENNI ??? MERT MI AKARUNK ELNÖKNEK, ÉS KÉSZ ! HA AKAR LENNI, Ő LESZ AZ ELNÖKÜK !!!
A 350 MILLIÓ AMCSI MEG CSAK SŰRŰN PISLOG.....

Nógrádi: Amerika felkért egy fideszes vezetőt miniszterelnöknek
Állítja a NER kedvenc biztonságpolitikai szakértője. A Fidesz nem foglalkozik híresztelésekkel.

Pipas 2017.04.22. 20:24:46

@panteon: "van 20 százalék fidesz fan, a baloldalon felaprózódva 45 százalék,"

Százmillióak vannak eftárs, ne kicsinyeld le a nemzetközi munkásosztály erejét. Figyu, ha már te mondhatod meg a számokat, akkor miért fogod magad ennyire vissza? A 45% baloldali... akkor nem kell erőlködni, fele otthonmaradhat, akkor is ti nyertek. :D

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.04.22. 20:26:53

"Orbán nyílegyenesen halad afelé, hogy a történelemkönyvek lapjaira kerüljön, amit oly nagyon szeretne. Erre egyre jobbak az esélyek – a bukott autokraták címszó alatt."

Eddig arrol vonyitottak a libbantak, hogy az Orban levalthatatlan diktator. Most meg mar, meg is bukik ?
Hat akkor talan meg sincs semmi baj a valasztasi rendszerrel.

Dontsetek mar el, hogy akkor most levalthatatlan vagy siman megbukik ?
Remelem ertitek, hogy a ketto egyszerre nem megy.

Pipas 2017.04.22. 20:27:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A szocik alatt a GDP arányos adó terhelés 38 százalék körül mozgott, most 37 százalékon van. Tehát lényegében nem változott."

Nem akarlak elkeseríteni, de én pl. 5% adót fizetek. Tébével. De te azért meségesd, hogy nem is csökkentették az adót, ki a fenét érdekel a valóság. Mondogasd. Ismételgesd. Jelentsd ki. Nincs olyan, hogy "GDP arányos adó terhelés", de kit érdekel, mondd el az embereknek, hogy ők mennyi adót fizetnek, mert biztos nem tudják. Várják, hogy megmondd nekik. Innen szép nyerni. :D

panteon 2017.04.22. 20:29:16

@Pipas: Rokonod a byerzsóti?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.22. 20:29:49

És megint egyszerre érkezik több hasonló stílusú fideszes "nick". Milyen érdekes...

Pipas 2017.04.22. 20:32:11

@Felchutty Bugrisch: "És megint egyszerre érkezik több hasonló stílusú fideszes "nick"."

csak a nicket olvasod, vagy megérted azt is amit írtam? Vagy az mindegy?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.22. 20:33:02

@Pipas: Nekem teljesen mindegy, hogy mit írsz.

panteon 2017.04.22. 20:34:09

@Felchutty Bugrisch: Tőlem jöhetnek, de nekem mennem kell mert leszállt 10-12 repülőgép az utcánkban, és több SOROS oszlopban fel kell rá szállni mert megyünk tüntetni Gyurival.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.22. 20:34:47

Ahogy írtam, az emberek érezhetően kezdenek megvilágosodni:

index.hu/belfold/2017/04/22/kulpolitika_oroszorszag_erdekeit_szolgalja_publicus_felmeres/

De a fideszesek nyomják csak tovább a nagypofájú magabiztos dumájukat, az nem árt.

panteon 2017.04.22. 20:39:58

Az a baj fideszes trollok, hogy csak blikk-et olvastok meg origót, Ja meg Vajna2-t néztek.

wolves84lb 2017.04.22. 20:40:14

@legális: plusz pénz jár azért, ha nagybetűvel írod a miniszterelnök szót? Undorító vagy...

Kármentő 2017.04.22. 20:41:11

Na tessék! Már megint a Jobbiknak volt igaza.
Nem, kedves INDEXESEK ?!?

Pipas 2017.04.22. 20:42:25

@Felchutty Bugrisch: "Ahogy írtam, az emberek érezhetően kezdenek megvilágosodni:"

érzékcsalódás. Egyre több, egyre agresszívebb propagandaanyag jön balról. Azokat olvasod és azt hiszed, hogy most majd az emberek jól arra fognak szavazni, hogy nehogy a bankok fizessék meg és nehogy már ne emeljék havonta a gáz árát. Majd megint nagyot buktok a választásokon és nem értitek, hogy miért, hiszen ti nyolcan éveken keresztül anyáztatok a neten. :D

wolves84lb 2017.04.22. 20:42:37

@Pipas: mekkora pofád van, te retek geci fideszes...miért nem mentél ki az utcára, te kis köcsög, hogy ott osszad az észt a tüntetőknek? Mert egy gyenge és gyáva szar vagy, azért...ugye? :)

wolves84lb 2017.04.22. 20:43:25

@Skankhunt42: jaja, amikor anyád is megkapja a fizetését a török kamionosok után.

Pipas 2017.04.22. 20:43:29

@Felchutty Bugrisch: "Nekem teljesen mindegy, hogy mit írsz. "

Nagy a te hited! :D

Biztos elnyersz érte majd valami jutalmat vagy muttudomén...

midnight coder 2017.04.22. 20:45:25

@panteon: "van 20 százalék fidesz fan, a baloldalon felaprózódva 45 százalék, és BIZONYTALAN, NEMMONDJAMEG, 35%"

A kezed pedig belelóg a bilibe.

2017.04.22. 21:05:54

@panteon: " Az a 2-2,5 már rég nem annyi, uganis az értelmesebbje már látja, hogy mi folyik itt."

E kijelentés mögött nem nagyon látunk tartalmat.

Satyala 2017.04.22. 21:22:00

@Gaspen: "Lemaradtam valamiről ?" Igen! Az iskolában arról a részről, ahol megtanulhattál volna értelmezni!

Jakab.gipsz 2017.04.22. 21:23:58

Az még nem diktatúra és nem autokrácia, ha Soros Gyuri áltudományos egyeteme a CEU elvan küldve a (...-ba) csúnyát nem írok, de ha sehova sincs bejegyezve, mert nem véletlenül nincs, "nincs tudást" azt hova lehet elküldeni.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.22. 21:25:03

@Pipas: Ok, hidd ezt. Mégis jössz ide kampányolni napról napra. Persze ez is visszafelé sül el. a fidesz propagandán az emberek röhögnek, a bérkommentelői suttyóság pedig taszító.

legális 2017.04.22. 21:32:24

@wolves84lb: nem jár plusz pénz. Ő a Miniszterelnök Úr,
Próbáld megszokni, ha eddig nem sikerült. Van még Köztársaságielnök Úr és még néhány, akik azért Nagybetűsek, mert úgy illik. Ez még Gyurcsányra is igaz volt, gyurcsány ferenc Miniszterelnök Úr.
Ez olyan, mint hogy nem anyázok, trollkodok, tacepaózok a Parlamentben, mert nem illik. És sok más, amit pl. az Országgyűlés Elnökének felhánytorgattok, pedig ő csak a hagyomány és tisztelet alapján próbála igazgatni a házat, ami ellen törpeminoritás pártkezdemények és maradványok képviselői zajonganak. Szerintem ennyi, shortban sem mész esküvőre, még ha a másé akkor sem.

legális 2017.04.22. 21:36:01

@panteon: Már bocsánat kedves panteon! De az miért troll, aki nem veled ért egyet?
Mi az értelme egy ilyen provokatív posztnak/blognak/indexnek, ha a tiedtől eltérő vélemény gazdája troll?
Menj el abba a 10 fős ballibant csődületbe, aki megfelel kényes ízlésednek, azaz nem mond mást mint te, és vitatkozzatok. Nem lesz könnyű

Skankhunt42 2017.04.22. 21:55:00

@wolves84lb: jajjaj te veréb nagylukú körletről kizavart hülyegyerek. ma is megbasztak a rabok a toronyba?

megamedve 2017.04.22. 22:15:39

@Gaspen: Te mit fogsz majd csinálni, amikor egyszer tényleg ott fog szipogni, hogy már megint ellenzékbe került a haza?
Ebben az országban 2 ember van, aki betölti a többet soha funkciót. Az egyik Gyurcsány, a másik, akárhogyan is kapálódzik, a mostani főgeci lesz.

megamedve 2017.04.22. 22:19:44

@midnight coder: Ez nem igaz. Nem a főgeci és hordája a legkisebb rossz, ezt csak ők sugallják. Ha folytatják, néhány év múlva itt polgárháború lesz (amikor majd ilyen plakátok lesznek: lépjünk ki Brüsszel gyarmataiból, vagy hasonlók). Merthogy akkor az amúgy békés embereknek is tele lesz a tökük, és kimennek az utcára. Megáll az EU lóvé, nem adok egy évet, a főgeci elkezdi majd pedzegetni, hogy minek is nekünk az EU?

megamedve 2017.04.22. 22:21:47

@Mérnork: Kicsit tájékozódj, mielőtt azt mondod, hogy a főgeci előtt volt szarrá adóztatva az ország. Neked kihullottak a maradandó fogaid, és tejfogak nőttek ki helyette.

megamedve 2017.04.22. 22:25:21

@Zsoltbacsi: Nem volt mindenki gazdag, csak azoknak már nem adott akkora adókedvezményt. Ne ködösítsünk, nem szép dolog, te pöcs.

Pipas 2017.04.22. 22:42:25

@Felchutty Bugrisch: "Mégis jössz ide kampányolni napról napra."

Érdekes olvasni, hogy ennyit értesz az egészből, hogy én kampányolok. Döbbenetes, hogy egyesek mennyire keveset fognak fel a körülöttük zajló dolgokból.

Pipas 2017.04.22. 22:48:07

@wolves84lb: "mekkora pofád van, te retek geci fideszes...miért nem mentél ki az utcára, te kis köcsög, hogy ott osszad az észt a tüntetőknek?"

1) Ott ahol lakom senki sem ment ki az utcára. Az embereket rohadtul nem érdekelte az egész.
2) Miért mentem volna ki az utcára? Nem vagyok proletár, nem vagyok forradalmár, nem vagyok vékonypénzü egyetemista, nem vagyok csöves, mi a fenét csináljak az utcán lődörögve?
3) Mi a fenéért próbálnám meg meggyőzni az embereket, akik szemmel láthatóan nem gondolkodni, hanem dühöngeni akarnak? Kiabálni akarnak, beolvasni, kiadni a mérgüket, felhívni magukra a figyelmet. He meg akarnám győzni őket bármiről is minimum megvárnám, amíg lenyugszanak és képesek érvelni.
4) Amúgy ezek az emberek az orbán mestertervének részei, nyilván többet ártanak az ellenzéknek mint a fidesznek, mi a fenének akarnám befolyásolni őket? Nincs veszély, nem ártanak senkinek, akkor miért nem kiabáljanak?

2017.04.22. 22:51:07

@megamedve: gondolom majd dolgozok, pihenek, eszem-iszom, dínom-dánom

Pipas 2017.04.22. 22:52:31

@Felchutty Bugrisch: "Akkor pontosan miért jössz? "

Szükségem van arra, hogy nyomon kövessem a világot. Annak természesen nem az a módja, hogy az ember elolvassa a híreket, aztán úgy gondolja, hogy érti mi történik. A megismerés leghatékonyabb módja a vita, az aktív információcsere, amikor megpróbálod elmagyarázni a gondolataid, amikor megpróbálsz meggyőzni másokat. Sokszor utána kell nézned dolgoknak, sokszor kellemetlenül szembesítenek, hogy nem is úgy vannak a dolgok, ahogyan azt szeretnéd hinni.

Ezeken a blogokon rengeteg olyan ember van aki nem ért egyet velem. Sajnos a legnagyobb részük végtelenül primitív tudatlan ember, aki csak veszekedni meg gyalázkodni jár ide, de hát mit lehet tenni.

Szóval idejövök, aztán ha olyan a téma, ami érdekel, akkor próbálok érvelni. Ha olyan, ami nem érdekel, azzal meg nem foglalkozom.

Pipas 2017.04.22. 22:55:00

@Felchutty Bugrisch: Aztán persze van, hogy csak simán kibukok valaki(k) ostobaságán, aztán gúnyos leszek, meg negatív, mert úgy érzem, hogy legjobb lenne kiirtani az egész emberiséget, mert semmire nem jó. Persze az ember próbál úriember maradni, de nem mindig sikerül. :) De a lényeg, hogy legalább próbál, nem igaz? :D

legális 2017.04.22. 23:11:46

@megamedve: szerintem te akkor még nem dolgoztál, nem adóztál, különben más lenne a véleményed.
1996 1., 2. és 3. adósáv (és még volt 2)
0-150 000 Ft 20%
150 001-220 000 Ft 30 000 Ft és a 150 000 Ft-on felüli rész 25%-a
220 001-380 000 Ft 47 500 Ft és a 220 000 Ft-on felüli rész 35%-a
Az ugye elég nyilvánvaló, hogy a 15% bármelyiktől kevesebb? Kérj elnézést Zsoltbácsitól reggel, ha magadhoz térsz.
Ja, meg CSP=0, családi adókedvezmény=0, két dolgozó és kereső ember esetében

legális 2017.04.23. 00:05:03

@Felchutty Bugrisch: olvass is ne csak írj.
Kb 20 %-kal csökkentek a munkaadói járulékok, 2 %-ot nőtt az áfa. A többi hit kérdése.

rsm.hu/blog/2016/10/jarulekkulcsok-valtozasa-1996-2017

Bobby Newmark 2017.04.23. 00:10:34

@Mérnork: Tekintve, hogy ma "a gazdagok" szinte nettó Geci haveri kör, igazából nem nagy probléma ez. Nyilván nekik nem tetszik, de pont kurvára nem érdekel, Geciuralom alatt talpnyalásból meggazdagodottaknak a teljes vagyonelkobzás sem lenne túl erős.

Bobby Newmark 2017.04.23. 00:16:15

@legális: Ez kurvajó, 10? Tényleg?

Közvetlen közelemből KETTŐ embert ismerek, akik elborult fideszesek. Kettőt. Úgy, hogy egy mérnöki irodában dolgozom, és az állam csecsén lógunk, gyakorlatilag a megélhetésünk a kormánytól függ, meg a Geci pénztárosának a kivitelező cégétől. És ezzel együtt mindenki okádik attól, ami az országban megy.
A két ostoba fasz fideszes ismerős az családtag.

Brekii 2017.04.23. 01:28:02

@Pipas: Nem akarok belemenni ebbe a kínlódásba mert nincs az az isten hogy egy fideszest meg lehessen győzni. hagyjuk is, de ezt az 5% adót mond már el hogyan kell csinálni mert nekem nem sikerül. Még a KATA volt a 10 % aval a legjobb (most ez változott mert ugye 2x lett a bevétel mondjuk azzal érteném) de ott viszont a nyugdíj nem lesz semmi, csak vállalkozóknak választható, nem dolgozhatsz egy cégnek, Nincs ÁFA szóval csak szolgáltatásban jó stb. Szóval sokan, nagyon sokan nem választhatják ezt, vagy nem érdemes. Ha erre gondolsz akkor ez egy csúsztatás megint, mert nem hasonlítható össze más adózási rendszerrel.

Pipas 2017.04.23. 07:25:23

@Brekii: "de ezt az 5% adót mond már el hogyan kell csinálni mert nekem nem sikerül. Még a KATA volt a 10 % aval a legjobb (most ez változott mert ugye 2x lett a bevétel mondjuk azzal érteném)"

Pontosan. Indexes cikk volt róla, hogyan kell 5%-ot adózni. Mondjuk ők 2,5%-ot hoztak ki, de én főállású vagyok.

"de ott viszont a nyugdíj nem lesz semmi"
Napersze. Ha meg a nyugdíj magas lenne, akkor meg az idójárás lenne rossz. Gusztustalan ez a "valami rosszat mindenben tudunk találni".

Amúgy szerinted mennyi nyugdíj lenne szerinted jogos havi 50 000 forintra? Segítek: a bankszámla, amit a banknál fenntartok 5600 forint havonta. Az állam fenntartására + a nyugdíjra meg fizetek 50 000-et. Szerinted menjek ki az utcára, hogy ebből még megemelt nyugdíjat is akarok? :D

"Nincs ÁFA szóval csak szolgáltatásban jó stb."

Hát mondjuk ez sem igaz. Áfakörös vagyok. Mondjuk amit csinálok az éppen áfamentes, úgyhogy sok dolgom nem volt vele eddig, de a "nincs ÁFA" kornkrétan nem igaz.

Azzal szoktak még jönni, hogy csak szolgáltatásra jó, mert nincs tételes költségelszámolás. Ez sem igaz persze, miért lenne igaz, én sem a szolgáltatóiparban vagyok.

Ott van pl. az építőipar. Az anyagot nyilván nem a kőműves veszi, nem ő fogja kiszámlázni, úgyhogy nem kell neki nagyokat számlázni. Vegye az anyagot az ügyfél és máris minden rendben. Gyakorlatilag mindenre jó a KATA, csak a kereskedelemre nem.

"nem dolgozhatsz egy cégnek"
Nem igaz. Keresd meg a könyvelődet. Én három éven át egyetlen egy cégnek számláztam.

"csak vállalkozóknak választható"
Részmunkaidős vállalkozóknak is választható, nyugdíjasok, diákok is használhatják másodállásban.

"Szóval sokan, nagyon sokan nem választhatják ezt"

Több százezer vállalkozás használja.

"Ha erre gondolsz akkor ez egy csúsztatás megint, mert nem hasonlítható össze más adózási rendszerrel."

Éppen most hasonlítottad össze. Igaz, hogy rosszul, mert nem értesz hozzá, de éppen most hasonlítottad össze.

De mondjuk legyen igazad, az a több százezer vállalkozó, aki az egyszerűsített adózást választotta, az nem számít. Van családjuk is, valószínűleg többen élnek ilyenből mint félmillió felnőtt. Szerinted ezek kire szavaznak? Elhanyagolható félmillió szavazat. :D Akkor jó! :)

Pipas 2017.04.23. 07:28:47

@Brekii: "mert nincs az az isten hogy egy fideszest meg lehessen győzni."

Nos akkor összefoglalva: nem tudsz meggyőzni egy fideszest, pedig egy csomó dolgot elősoroltál. Mondjuk nem igazak, nem igaz, hogy áfakörös lehet a kisadózó, nem igaz, hogy csak a szolgáltatásra jó, nem igaz, hogy nem számlázhatsz egy cégnek, nem igaz, hogy nem hasonlítható össze más adózási formákkal. Ha nem tudsz meggyőzni egy kiasózót, akkor annak az az oka, hogy haszugságokkal próbálkozol. :(

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 08:03:44

A Fidesznek a Néppárt sokkal kevésbé kell, mint a Néppártnak a Fidesz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 08:06:59

@Felchutty Bugrisch:

Toprzékolsz egy kis liberális cenzúráért?

Ez a világ örökre elmúlt...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 08:12:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Most is túl sok az adó, a hatalmas nyugdíj- és egészségügyi adó miatt, de jóval kevesebb, mint 2010 előtt. A kisembert ez érdekli, s nem az, hogy párt dúsgazdag bankot különadó sújtotta. Ez utóbbinak az átlagember örül.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 08:15:53

@wolves84lb:

Nem volt komoly tüntetés.

Szerdán el akartam menni fényképezni a tüntetőket az orosz követség előtt. Ekkor jött a legnagyobb röhej: nem lesz tüntetés, mert esik az eső.

Szerinted komolyan lehet venni olyan "forradalmárokat", akik az esőtől is beszarnak?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 08:18:13

@panteon:

A valóság:
- van 10 % kőkemény ballib szavazó.
- van 10 % kőkemény fideszes szavazó.
- van 40 %, akit nem érdekel semmilyen választás,
- van 10 %, aki szerint a ballibek a kisebbik rossz,
- van 30 %, aki szerint a Fidesz a kisebbik rossz.

Rébusz 2017.04.23. 09:50:05

Kár inni előre a medve bőrére és bármilyen bukást is prognosztizálni. Én nem látok egy politikust sem, akit a jelenlegi kormányzati székekbe ültetnék a fidesz helyére. Vannak vicces arcok két farokkal állatbőrben, de egy országot kormányozni.. A bukott angyalokra sincs szükség, akik a csőd szélére sodorták anno az országot. A fideszt el lehet ítélni sok minden miatt, de Orbánt például menekültügyben az is igazolja, hogy az osztrákok gyakorlatilag ugyanolyan intézkedéseket tesznek, kerítést építettek, határőrizetet állítottak fel. Az emberek többsége pedig teljes mellszélességgel mögéjük állt. A német társadalom is teljesen megosztottá vált csak emiatt a kérdés miatt. Az egyik oldal véleménye gyakorlatilag az orbáni vonalat képviseli. Lengyel emberekkel beszélgetve szintén egyöntetűen a saját nemzeti érdek kerül előtérbe minden brüsszeli fenyegetőzés ellenére. Azelőtt az oroszoknak kellett engedelmeskednie az országnak, most pedig Brüsszelnek kellene. Köszönöm, de inkább ne. A bal oldal egy kormányzati pozícióban ugyanúgy külföld kegyeit keresné, csak máshol és más formában. Pár hangos stand-up kabaré vagy rock koncert jellegű tüntetés ellenére a passzív többség is hallatja hangját, ha kérdezik vagy a választásokon. A menekültkérdés szerintem mindent visz, a választók szavazatait is.

miva? 2017.04.23. 10:02:57

@MaxVal BircaMan HJCD: szerintem az, aki másokat családostul kiirtássaal fenyeget, talán ne okoskodjon. Inkább itt is jöhet a valódi birca. Tudod: "felirtunk a listára, tudjuk hol találunk. Ki leszel irtva a családoddal együtt.", ahogyan azt első kommentben olyan találóan megfogalmaztad.

Többi fideszes agyhalot, hát ilyenek vagytok. A legszorgalmasabb bérkommentelőtökön látszik, hogy meddig mennétek el.

kvadrillio 2017.04.23. 12:25:27

:o))))))))))))))))))))) MOST A FRANCIÁK IS AZT HISZIK, ŐK VÁLASZTANAK ÉS DÖNTENEK ! :o)))ITT IS FELKÉRT VALAKIT AMERIKA, HOGY VÁLLALJA EL AZ ELNÖKI FUNKCIT ! :o))))) SZEGÉNY VÁLASZTÓK ! AZT HISZIK ŐK DÖNTENEK ??? :o)))))

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.23. 15:50:40

@miva?:

S mi a gond kijelentésemmel? Nem vagyok politikus, nem kell taktikáznom. Közíróként fogalmazhatok durvábban is.

Brekii 2017.04.23. 21:55:52

@Pipas: Ember te nem vagy normális. De az biztos hogy vállalkozó nem vagy és az adózáshoz egyáltalán nem értessz.
Egy dologért nem válaszoltam mert ez egyből lejött a hozzászólásodból ugyan vitatkozhatnánk itt de ezek olyan dolgok amiket jogszabályok hartároznak meg. Először olvasd el őket, aztán kérj meg valakit hogy magyarázza el, utána még gondolkodj tovább és csak utána szólj hozzá.

Skankhunt42 2017.04.24. 22:11:03

@Brekii: ilyen helyesírással ne akard már osztani az "észt" (tudjuk, ez egy számodra ismeretlen fogalom)
süti beállítások módosítása