Hogyan (ne) próbáljunk erős emberek lenni?!

2016. március 08. 14:38 - hajdunorablogja2016

valami nem stimmel. Nem és nem akar összejönni ez az európai vétójog és befolyás érvényesítése, az európai erős emberkedés.

Orbán Viktor hűséges fegyverhordozója, Kovács Zoltán tényleg mindent megpróbált, hogy kiköszörülje a két hete esett csorbát. Akkor ugyanis - mint azt számosan megállapítottuk - a magyar miniszterelnök minden korábbi harcias nyilatkozata ellenére beleegyezett, hogy az Európai Tanács (az unió legfontosabb döntéshozó intézménye, melynek Orbán egyenjogú tagja) ülésének záróokmánya két helyen is tartalmazza a menekültek tagállamok közötti áthelyezésére (relocation) való utalást. Magyarországra vonatkozóan is. Szegény Kovács már akkor megpróbálta, hogy ezt valahogy kimagyarázza, sikertelenül. Ezért (is) kényszerült Orbán egyrészt az álságos népszavazás meghirdetésére, másrészt arra, hogy évértékelő beszédét, a képmutatás csúcsaként a mindeddig példátlan Hajrá Európa! csatakiáltással zárja.

Most megint Európai Tanács. Orbán, Habony, Kovács úgy gondolták itt az alkalom bebizonyítani, hogy a magyar miniszterelnök mégiscsak Európa erős embere. Megint nem sikerült. Ehhez pedig rendelkezésükre állt, immár szokásosan, a magát minden alap nélkül közszolgálatinak nevező médiabirodalom is. Ez viszont csak ront a helyzeten, mert mára mindenki tudja, hogy ha a közmédia valamit állít, azt azonnal ellenőrizni kell független, ha lehet, nemzetközi forrásból.

Kovács tegnap óta szinte legendássá vált twitter-üzenete, mely szerint Orbán megvétózta az Európai Tanács tervezett döntését, még este beomlott. Ugyanis számos európai vezetőnek voltak komoly fenntartásai a napirenden lévő kérdésekkel (a menekültprobléma kezelése, az EU-török viszony stb.) kapcsolatban. Orbán ezek közül egy volt. "Vétóról" tehát szó sem eshetett - vagy ajánlható egy értelmező kéziszótár beszerzése.

Az viszont kétségtelen, hogy sem a magyar miniszterelnök, sem kommunikációs ministránsai nem számolnak be azokról a károkról, amelyeket Orbán hónapok óta tartó menekültügyi ámokfutása például a magyar-német kapcsolatokban okoz. Érdemes lenne szembenézni azzal, hogy Németország kancellárját ezidőszerint nem Horst Seehofernek, hanem Angela Merkelnek hívják. Inkább a vele való viszonyt kellene rendezni, esetleg néhány előkészítő miniszteri találkozó útján.  Már ha persze hajlandók lennének a német miniszterek találkozni magyar partnereikkel. Különösen a külügyminiszterek találkozója tenne jót a magyar-német kapcsolatoknak. Ha lenne rá esély.

Itt vannak aztán a stratégiai magyar-török kapcsolatok, amelyben az Orbán által a napokban barátjának nevezett Erdogan elnök a kulcsszereplő. Továbbra sincs semmi nyoma, hogy a magyar miniszterelnök tett-e bármit is, hogy ezt a különleges viszonyt az EU-török kapcsolatok most valóban nagyon szükséges előmozdítása érdekében mozgósította volna. Erdogan illiberális módszereinek a távolból történő csodálata semmilyen hozzáadott értéket nem jelent a Hajrá Európa! csatakiáltásban megjelenő orbáni elkötelezettség kifejezéséhez. Ellenkezőleg, az tovább sötétíti az Orbánról kialakult képet, csökkenti európai befolyását.

Végül érdemes azt is megnézni, hogyan tükrözi vissza a csúcs záródokumentuma Orbán hallatlan nekiveselkedését európai befolyása érvényesítésében. Ne feledjük: egyik fő célja a macedón-görög határ lezárásával Görögország elszigetelése volt. A dokumentum szerint azonban  

  • Ki kell állnunk Görögország mellett e nehéz időkben - nocsak
  • A Bizottság - Görögországgal, más tagállamokkal és nem kormányzati szervezetekkel szorosan együttműködve - a szükségleteknek a Bizottság és Görögország általi felmérése... alapján a lehető leghamarabb sürgősségi támogatást fog nyújtani. Az állam-, illetve kormányfők ezzel összefüggésben üdvözlik az Unióban nyújtandó sürgősségi támogatásról szóló bizottsági javaslatot... - újabb pofon
  • Végül: ...jelentősen fel kell gyorsítani a migránsok tagállamok közötti áthelyezésének végrehajtását..." ("accelerate substantially the implementation of relocation") - Puff neki. Már megint.
  • a miniszterelnök izzadságszagú magyarázkodásai pedig ezeken a szövegeken mit sem változtatnak.

Lehet, hogy Orbán nem jól méri fel az európai erőviszonyokat, lehet, hogy nem Seehoferrel, vagy az épp most bukott Ficoval kellene beszélnie, hanem mégis inkább Merkellel - ha hajlandó még vele szóba állni. Lehet, hogy amatőr diplomatái nem képesek valósághű jelentéseket készíteni az európai helyzetről és tanácsadói bólogató jánosokká váltak.

Mindenesetre valami nem stimmel. Nem és nem akar összejönni ez az európai vétójog és befolyás érvényesítése, az európai erős emberkedés.

48 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hajdunora.blog.hu/api/trackback/id/tr428454438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Advanced Flight 2016.03.08. 23:00:36

Éppen most zsarolta meg az EU-t Törökország (és vélhetően sikeresen), félbeszakadt a menekültügyi EU-csúcs, Merkel mutti csak pislog, mint hal a szatyorban, akkora válságban van Európa, amit talán csak az 1939-es évhez lehet hasonlítani - és akkor most ezzel kapcsolatban az a legfőbb probléma, hogy Orbán tiltakozására megfelelő kifejezés-e a "megvétózta" szó (már amúgy szótárilag).
Az külön bájos, hogy a zsidók mintha megfeledkeztek volna arról, mi történt 70 évvel ezelőtt, akkora hévvel nyalják a németek seggét, akik mellesleg az elmúlt 100 évben már kétszer lángba borították Európát, és úgy tűnik, most a triplázás is összejön.

DFK 2016.03.08. 23:07:14

Párizs után a migránssimogatók keze is véres.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2016.03.08. 23:57:38

Ezzel akarjátok elkenni, hogy Európa erős embere, Angela Merkel, Európa számára megalázó feltételekről akar tárgyalni. A muzulmánok rászabadítása Európára a vízválasztó. Ez az egyetlen dolog, ami miatt a kilépés szóba jöhet több ország számára is. És Merkel keményen üti ezt a témát, minden lehetőséget megragadva. Tanuljatok Schiffertől! A muzulmánok Európába terelésének következménye a nemzetek meggyengülése.

Boost Boosted 2016.03.09. 00:03:58

Orban egy senki ennyi:)))

Boost Boosted 2016.03.09. 00:04:51

@megamovieboy: tudatlan buta paraszt a keped indent elmond te undorito szemellenzos proszto:)

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.03.09. 00:09:26

Lopbán Európa közismerten elmebeteg embere. Ezt a faszit már nem is akarják kezelni a politkusok, hanem megtanultak együtt élni ezzel a Putyin bérenc EU bomlasztóval. Már alig várják az európai Néppártok a napot, amikor végre megszabadulnak ettől a betegtől.
Ha Lopbán benne lett volna a közös EU-s migráns megoldásban tavaly nyáron, akkor már rég leapadt volna a menekült áradat és éppen most lennének visszaküldve sok 10 ezres számban az első deportáltak. Ehelyett Lopbán Putyin legnagyobb örömére minden hathatós megoldást megtorpedózott, Magyarországot a sárga földig lejáratta a világ előtt, kidobott 25 milliárd forintot egy hasztalan kerítésre, most pedig a törökök használják ki, hogy így akkor sok milliárd euróval le lehet nyúlni az EU-t.

Az EU ki fogja ezt fizetni, de cserébe majd behajtja Magyarországon. Lehet, hogy már ebben a ciklusban is szépen visszavonja a támogatásokat Lopbán betegtől. De hogy 2020-tól egy büdös vasat se fog ennek a ruszki bérenc országnak adni, az 100%.

Majd akkor bégessenek a barom fidióta birkák, hogy márpedig nekik ez jár, Európa csak röhögni fog rajtuk.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.03.09. 00:12:27

@megamovieboy:

Schiffer mint majd minden zsidó inkább összeáll a nácijaival, ha az új ellenséget talál magának. Aztán amint nem lesz több migráns kérdés, Schiffer náci haverjai majd visszatérnek hozzá, hogy folytassák a megszakadt vitát a Holokamuról meg a mocskos zsidó világuralomról.

Leleplezödött liberális VÉLEMÉNYTERROR 2016.03.09. 01:34:43

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!:
Nahat Schiffer kimondja, a valosagot, hogy Europaba ozonlo tomegek csak elenyeszo resze valodi menekult, erre hirtelen naci lesz.
Te valamilyen DK-s elmebeteg lehetsz, azok szoktak ilyen keptelen allatsagokat mondani.

GépBalta 2016.03.09. 01:37:31

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: Mi volt az a közös migráns megoldás amiből Orbán kimaradt? Úgy emlékszem, hogy nagyon demokratikus, liberális és az unió alapértékeit, a genfi egyezményt és az összes alkotmányos alapjogot tiszteletbentartó megoldás lett volna, csak már nem emlékszem, hogy pontosan mi lett volna az Ha emlékszel rá, légyszíves juttasd teszembe!

BiG74 Bodri 2016.03.09. 01:58:52

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!:
Ez a szöveg így gyenge, és még a leghülyébb fidesznyik is könnyedén szét fogja szedni. Nem kellene a szintjükre lemenni.

DR. Smit Pal 2016.03.09. 04:39:44

Orban Viktor eddig minden csatat megnyert az unioval szemben, ugyhogy inkabb a bevandorlo importalok nem mertek fel jol, kivel kezdtek. Nem ketseges, hogy mind a liberalisokat, mind a betolakodokat is lerendezi.

lobster thermidor 2016.03.09. 06:47:53

@DR. Smit Pal:
Jah, még lovasszobra is lesz a Várban, amely hősi pózban, kivont karddal a kezében örökíti meg, amint az EU felé vetve dacos tekintetét, fél kézzel állítja meg egymagában a macedón határon a kutyafejű betolakodókat.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.03.09. 07:01:51

Ma megbukott már?bakker...ma is lemaradtam

chrisred 2016.03.09. 07:55:26

@Leleplezödött liberális VÉLEMÉNYTERROR: Aki nem rajong a koreai hülyegyerekért, az már rögtön liberális terrorista?

DFK 2016.03.09. 07:55:53

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!: konkrétan mi volt a közös európai megoldás? A Bataclan meg a ficki ficki?

felcsutisuttyo 2016.03.09. 08:06:18

Már merkel is és Népet politikusok is de egész Európa LESZARJA A NEMZTI SZARCSIMBÓKOT,...Ismerik már, semmihez nem ért csak a saját malmára hajtja a vizet a buta dumájával. E senki, Ő azt hiszi, hogy Ő szata a spanyolviaszt, pedig Őt szarta az anyja szar helyett!!! Az ilyen Kovácsok GiroszÁsz ok nyakig ben vannak a seggben a pénzért! Hazudnak , miert azt tanulják a Fidesz Rablóiskolában!

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.09. 08:28:44

Majd arra figyelj, hogy amikor majd a következő posztodban Orbánt hibáztatod a vétó miatt, miután most a vétó tényét is tagadod, akkor ne csinálj magadból bolondot, mint a kettősmérce..

Fontos, hogy az önnellentmondások között legyen legalább 3-4 poszt, és ne egymás után jöjjenek ki az ellentmondások, mert akkor az olvasók a végén még hülyének néznek majd !

Szóval óvatosan elvtársnő, csak óvatosan !

Ballib cenzúrázók réme 4 2016.03.09. 08:32:24

@DFK:

Vázolom a közös Európai megoldást egy példán:

Sűlyed a hajó, mert léket kapott és ömlik be a víz.
Vannak akik a léket foldoznák be, pl a Visegrádiak.
És vannak akik a vizet igazságosan szétosztanák, a kabinok között. Persze mindig csak az 1 órával korábbi állapot szerint, mert csak azt ismerik, holott a lyuk egyre nagyobb lesz.
Sajnos ezek vannak egyenlőre többen (Merkelék).

Most azt találták ki éppen, hogy egy szomszédos hajóra (Törökország) átszivattyúznak ugyanannyi vizet, amennyit ők beöntenek az EU-s hajóba, de azt egyenesen a kabinokba rakják.

----
MArhák.

lombozódó 2016.03.09. 08:54:31

@Ballib cenzúrázók réme 4: A V4 híhetetlenűl egységesek: a csehek befogadnak, a szlovák barát megbukott, a lengyelek is csendbe lettek :-))) Na és hol az a lék, most vitték el a törökök.

telkoe 2016.03.09. 09:17:21

@lombozódó: A torokok megelegszenek par milliard euroval hogy ne eppen naluk legyen a lek egy ideig. Arrol nem tehetnek, hogy ha ezentul Libiabol indul a gumicsonak, Soros bacsi menekultsimogato hulyehippiszovetsege meg figyel ra hogy nehogy tul sokaig kelljen csonakazni a szocialturistaknak.

chrisred 2016.03.09. 09:27:42

@Ballib cenzúrázók réme 4: Csak annyival egészíteném ki, hogy az egész hajó egy kádban ringatózik, aminek meg van nyitva a csapja. Ha az összes kabin főnöke egymás hátára állna, akkor a legfelső el tudná zárni a csapot és a kádban lévő vizet hamar ki lehetne lapátolni. De ehelyett mindenki a saját kabinjában bizonygatja, hogy mennyivel okosabb, mint a többi kabinban utazó.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.09. 09:55:08

@FILTOL: én úgy tudom, hogy ma éppen megmenti európát és a világot, mert már vagy 3 napja nem mentette meg.

Dr.Traktor 2016.03.09. 10:00:26

Hibás az egész elképzelés, hogy a németek seggét kéne nyalnunk akkor is ha a mutti konkrétan a kontinens elveszejtésén dolgozik (mert nehéz máshogy értelmezni azt amit tesz és amit képvisel következetesen), csak azért mert a németek a legerősebb kutya ebben az únió nevű futtatóban.

Már csak azért is mert Merkel néni már nem sokáig marad kancellár.
Olyan kancellár seggét érdemes nyalni aki nem csinál fél milliárd emberre kiható baromságokat a saját lelki békéje kedvéért.
Vagy ki tudja mi más lehet a mozgatórugó ugye...

eztkapodd 2016.03.09. 10:09:43

Nem volt ez olyan rossz írás. Most próbálj ki valami gasztroblogot, aztán ha az se megy próbáéj jelentkezni az Éjjel-nappal Budapest.be. Hátha.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.09. 10:14:46

@DR. Smit Pal:

Valójában nem Orbán rendezi le őket, hanem a most már tagadhatatlanul kezelhetetlenné vált migránsáradat.

Na de soha senki nem is állította azt, amit a balliba szalmabábozók oly hevesen próbálnak cáfolni: Orbán soha nem törekedett vezető szerepre az EU-ban. Az, hogy most ez mégis úgy tűnik, annak az eredménye, hogy végre az EU többi vezetője is kénytelen-kelletlen belátta, hogy Orbán kezdettől fogva helyesen mérte fel a bevándorlási helyzetet és kezdettől fogva a helyes megoldást javasolta.

Orbán 3/4 éve egyfolytában és következetesen ugyanazt a véleményét hangoztatja, miközben az uniós vezetők - Angela "dumme Fotze" Merkel kivételével - szépen végigmentek azon a bizonyos damaszkuszi úton és "megtértek".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.09. 10:17:31

@Ballib cenzúrázók réme 4:

"Majd arra figyelj, hogy amikor majd a következő posztodban Orbánt hibáztatod a vétó miatt, miután most a vétó tényét is tagadod, akkor ne csinálj magadból bolondot, mint a kettősmérce.."

Gondolod, hogy van ennyi esze?

Willkommenskultur 2016.03.09. 10:23:23

Hát, bevándorlóügyben az lett, amit orbán akart, ennyi.

Amit a ballib akart még ősszel, arra senki sem emlékszik már, nóra.

2016.03.09. 10:26:06

Ha Orban valahogy belemegy abba, hogy illegalis migransokat toljanak at Magyarorszagra, azzal a sajat politikai halalos iteletet irja ala. Ez gyakorlatilag az egyetlen front, amin egyet ttudtam erteni Orbannal. Megjegyzem, ha Schiffer vagy Gyurcsany ellenkezne a kvotakkal szemben miniszterelnokkent, azt is tamogatnam.

Merkel iszonyatos pofont kap a torokoktol, ugy rangatjak a torokok, mint egy rongybabat, lenyomnak mindent a torkan, mint egy rossz vintage nemet pornofilmben. Es Europa fizetni fog es vizummentesseget ad a torokoknek, ami nonszensz. Ezzel kinyitja a kaput a fel Kozel-Kelet elott.

A migransaradat pedig nem fog megallni egy percre se, csak uj reseket keresnek Europa falain. Az olaszok, albanok, gorogok, romanok is nyitott kaput jelentenek sajnos. Lesz uj utvonal.

2016.03.09. 10:30:18

lehet azon oromkodni, hogy Orban nem tud vetozni, de a mohamedan migransok beengedese Europa ritualis ongyilkossag, Orban egy korrupt zsirpacni, de a mohamedan migransokat meg kell allitani minden eszkozzel

erre Merkel keptelen, nem is torekszik ra

lehet, hogy Orban nem jo ember, de a migracio ugyeben neki van igaza
a torott ora is a pontos idot mutatja naponta ketszer

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.09. 10:36:23

@karandash:

Az áradat már csak azért sem fog megállni, mert Merkel minden visszafogadott kitoloncolt helyébe egy másik szírt akar befogadni az EU-ba. Lényegében csak a személyek cseréje fog megtörténni, a kiutasítottak meg időt kapnak a megfelelő hamis dokumentumok beszerzésére.

Na de ez pontosan megfelel Merkel céljainak, aki egész Európát iszlamizálni akarja.

high up! 2016.03.09. 10:45:45

@DR. Smit Pal: "Orban Viktor eddig minden csatat megnyert az unioval szemben, "

Orbaneszku minden EU elleni csatátban Waterlooi méretü vereséget szenvedett.

2010-ben elbukta a vágyát, hogy majd évi 5-7%-os kölstségvetési hiányokat fog csinálni a magyarnak.
Aztán elbukta az MNB törvényét, elbukta az Alakotmány módsításait, elbukta az EP vitákat, 2012-ben évközben 6-szor szorított meg törvényen felül nehogy elbukja a hiánycélt, aztán elbukot 2 autógyár betelepítést, elbukta a gazdasági versenyképességet, elbukta a PISA tesztet, elbukta a magyarok röghöz kötését, elbukta a forint árfolyamot, elbukta a devizahitelesek kisegítését alacsony árfolyamon. Lassan de biztosan egyre több seggnyaloncát bukja el (Kvesztor Tarsoly, Farkas Flóri), az önkormányzati választásokat meg mindet viharos sebességgel bukja mindet. Hogy csak kapásból néhány elemet említsek a "siker"listájáról.

És persze a leglátványosabban a menekültkérdést bukta el. Az egész világ előtt beégett a László Petrájával, a brutális rendőreivel, a 170 kilométeres szögesdrótkerítésével és persze a közös EU-s megoldások rendszeres megfúrásával - ezt már mindenki tudja róla, hogy Putyin bábja és hivatásos EU bomlasztója, akárcsak a Fosabbik.

Orbaneszku eddig csak a börtönbe jutás elleni csatáját nyerte még meg .

Ha megússza a 2018-as választást, akkor Birkanisztánt Trainon évfordulóján kivezeti az EU-ból, aztán ezzel megnyeri a mind a hazai mind a nemzetközi elszámoltatás elleni harcát.
De ha 2018-ban bukik, akkor ezeket az utolsó csatákat is elveszti. Csakúgy mint az összes eddigijét. Legfeljebb majd a magyar meg a külföldi neonáci rajongói napokig fogják siratni. Oszt ki nem szarja el ezeket az aljanépségeket?

FOLYTASSUK!

high up! 2016.03.09. 11:00:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Na de ez pontosan megfelel Merkel céljainak, aki egész Európát iszlamizálni akarja."

Azt te nagyonhülye fideszhibbant batyu!
Nem kell már ehhez a teljes iszlamizációhoz semmi más, csak 500 évig importálni azt az évi 1 millió mingránst, amelyikük nem is mohemadán azt kényszer konvertálni, aztán mindnek menedékjogot adni, oszt akkor 500 év múlva a mohemadánok esetleg egyensúlyban lesznek a nem mohamedánokkal, oszt 50% plusz egy szavazattal megnyerhetik maguknak a választást.

De szupertitkos dokumentumokból tuggyuk (ezt megírta egy lembergi blogista, akinek egyedül a világon egy német titkosszolgálati tiszt elárulta, hogy Merkelék évi 2 millióra akarják növelni a migránsok számát, hogy már 250 év alatt letuggyák a dolgot.

Arra is fel vannak készülve, hogy ha nem jönne ez az 500 millió mohamedán, akkor majd szólnak Amerikának, hogy propagájják mámmeg a helyi lakosságot, hogy az asszongya, hogy hánneki pógárháború kell, oszt majd akkor a helyi diktátor tesz arról, hogy meneküjjenek ezek az Amerika által felbérelt arab tavaszi demokrátások.

A szupertitkos tervekben aztán az is szerepel, hogy amikor az 500 millió arab behajtása után mintegy 15-20 ország teljesen elnéptelenedik, akkor Merkelék meg a burzsoá német-amerikai oligarcha odamennek, oszt ingyér elfoglalják maguknak az üresen maradt városokat meg falvakat, oszt megcsinájják maguknak nyári nyugdíjas otthonoknak.

Még jó, hogy mi fidióta Átlsaghülyemagyarok átlátunk a szitán és tuggyuk, hogy milyen játszmát folytatnak itt a titkos háttérhatalmak a világban!

FOLYTASSUK!

DFK 2016.03.09. 11:04:08

@high up!: ŐŐŐ, mondjuk a 2010-es, göröghöz közeli gazdasági helyzetünk ellenére mégsem mentünk úgy csődbe, mint a görögök. Tudod, ahova a nagy szakértő ballibsik vitték az országot. Brutális rendőrök? akikrről az osztrák sajtó hazudott, azt kiderült, nem fellökték, hanem felsegítették a sínről a mugránst? Folytasd!

Sherlock Holmész 2016.03.09. 11:10:32

Bárki azt gondolta, hogy az EU összes tagállama, meg a törökök egyetlen nap alatt meg tudnak egyezni bármiben is egy olyan fórumon, ahol mindenki izmozni akar?

Bárki, aki azt gondolja, hogy Merkel meglepődött, meg pislogott, komolyan elhiszi, hogy ezek a politikusok nincsenek tisztában a tárgyalástechnika alapfokon legelső leckéjével? :)

high up! 2016.03.09. 11:23:43

@DFK:

görör közeli helyzet?? Jaj, ne röhögtess már! Te még 2016-ban is azt a bullshitet fújod, amivel ez két szerencsétlen trotyli agyú (Szargyártó meg Kósa Mekegi Lali) 2010-ben kétszer is bedöntötték a forintot??

Államdósság 2010:
Magyaro: 81%
Grörögo: 146%

Éves államháztartási deficit:
Magyaro: 4,5%
Görögo: 11%

GDP növekedés:
Magyaro: 1,1%
Görögo: -5,5%

Export/GDP:
Magyaro: 70%
Görögo: 25%

Folyó fiz.mérleg/GDP:
Magyaro: 0,3%
Görögo: -10%

hábammeg, ezek már annyirA hasonlók, hogy csak mikroszlóppal lehetne látni a különbséget.

FOLYTASSUK!

grafoguru 2016.03.09. 11:31:15

@Ballib cenzúrázók réme 4: ...Hááát - önnellentmondásból többszázas listája van a Vezírnek. Az nem zavar?

dare 2016.03.09. 12:38:32

Az Orbán fóbiához: Ha az Együtt bevándorlásellenes politikát folytatna akkor én támogatnám minden törekvésüket.
De mivel ez lehetetlen, ezért marad az Orbán.
Ő se jól mérte fel az elején ezt a történetet, de nem volt más választása mint plakátolni,mert ha az elején a gyűlöletkampánnyal nem nyomatékosítja az emberekben melyik oldalon áll és sodródott volna az eseményekkel, és úgy félúton ( mondjuk ősszel) mondta volna a "nem kell migráns" szöveget, akkor már rengeteg embert elvesztett volna.
Pl az Lmp is félúton csatlakozott, tehát nem az elejétől kezdve.
Orbánnak bejöttek a számításai, következetes ebben a kérdésben, nem nagyon hátrál meg (talán azért olyan bátor mert az oroszok ösztökélik), és legalább ebben a kérdésben nem megy a nép ellen.
Bolond is lenne, mert akkor a Jobbik szavazótábora oly mértékben megnőne, hogy 2018-ban sziasztok, ennyi volt, többet nem kerülhetnének a kormányzás közelébe, mint 2010-ben ahol sok embernek volt menekülő útvonal az mszp ellen.
Nem tudom mi menne a médiában ha a Jobbik erősödött volna meg, de tippem az van.
Az oroszoknak Orbán egy mentőmellény lehet, ha őt is elvesztik akkor számukra az unió már nem az lesz mint eddig.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.09. 12:44:56

A tények mást mutatnak: Orbán európai léptékű politikussá nőtte ki magát az utóbbi 1-2 évben, míg a a balliba Mertkell hatalmasat bukott.

Afrika steht an der Elbe 2016.03.09. 13:29:34

Tegnap egész délután azon nevettem, hogy a MOMA blogon az volt a mantra, hogy Orbán nem is vétózott, pár centivel feljebb a kettős mérce pedig azon ajvékolt, hogy Orbán vétózott.

Csak nem zavar támadt a liberális hiszekegyben?

Afrika steht an der Elbe 2016.03.09. 13:33:08

@high up!:
Boldog születésnapot Péter! Bár tegnap volt, tudom, de 8 napon belül érvényes a felköszöntés.

high up! 2016.03.09. 13:35:24

@dare: "Bolond is lenne, mert akkor a Jobbik szavazótábora oly mértékben megnőne, hogy 2018-ban sziasztok, ennyi volt, "

Bár a magyarok 80%-a fajgyülölő génekkel van megáldva, erre max. csak pár hónapos népszerüség emelkedést lehet alapozni, de választási győzelmet nem. Sőt, ha egy népben alapjaiban elég intelligencia és humánum van, akkor a behiszterizálás lefutása után nemcsak hogy magát fogja utálni, amiért engedte magát belevinni a barbár génjeinek az aktiválásába, hanem legjobban azokat fogja utálni, akik őt ebbe a szituba belevezették. Megvezették.

Úgy izgulok, hogy mit fognak maguk jelleméhez szólni pár hónap múlva a mostani vezérürü fajgyülölők, a manifeszt migráncsokra lövetni akarók, a László Petra fan klubok, a fehér faj kihalása miatt pogrom hirdető Nyóccosztály hiányos idióták.

FOLYTASSUK!

high up! 2016.03.09. 13:41:43

@Afrika steht an der Elbe:

köszi batyu eftárs. Tegnap az elektro-sokk kezelésed után az ápolód már nem engedett net közelbe?

FOLYTASSUK!

dare 2016.03.09. 13:46:51

@high up!: Legalább mindketten izgulunk, ki ezért- ki azért.
Pedig neked már nem kéne, minden neked kedvez eddig.
Ja és nem vagyok fajgyűlölő, együtt tudok élni bárkivel, csak magyarázatokat keresek.
Majd nyitunk egy Merkel fan klubbot is, mindenki örömére.

Afrika steht an der Elbe 2016.03.09. 13:47:42

Ennek a félnótásnak mindenki batyu?

chrisred 2016.03.09. 19:19:28

@high up!: A leglényegesebb kimaradt, az, hogy az utóbbi 25 évben Magyarországon nem voltak olyan rossz államháztartási adatok, amiket ne lehetett volna a bérből, fizetésből élők könyörtelen megsarcolásával elfogadhatóra kozmetikázni. És az ilyen húzások után, amik lépésről lépésre lökték a magyar lakosságot a kilátástalanság felé, mindegyik közgazdász-stratéga Bokrostól Matolcsyig lelkesen veregette a saját vállát. Na, ezt a görögökkel nehezebb eljátszani.
süti beállítások módosítása